Με παραδοσιακούς χορούς ολοκληρώθηκε η 3η μέρα συνάντησης των Καλλιτεχνικών Σχολείων στην Κοζάνη – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο



 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Με παραδοσιακούς χορούς έκλεισε η 1η Συνάντηση Χορού των Καλλιτεχνικών Σχολείων, το πρωί του Σαββάτου 13 Μαΐου, στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.

Μαθητές και μαθήτριες ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους μέσα στα μονοπάτια της παραδοσιακής μουσικής, με χορούς από περιοχές της Μακεδονίας, Θράκης,  της Κρήτης, του Πόντου και νησιώτικους χορούς. Τον ρυθμό των χορευτών κράτησαν ανερχόμενοι μουσικοί και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας Κοζάνης.

Ο Διευθυντής του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης Γρηγόρης Κόντος μαζί με την Έφη Κατσόγιαννου Τριανταφύλλου, Σύμβουλο του Δημάρχου για τα θέματα Πολιτισμού έδωσαν  ένα αναμνηστικό καλάθι με τοπικά προϊόντα και βιβλία της περιοχής, στους υπεύθυνους καθηγητές των υπόλοιπων Σχολείων, με την ευχή “αυτή η συνάντηση να γίνει θεσμός”.

Στο τέλος της παρουσίασης πιάστηκαν όλοι στον χορό, δημιουργώντας ένα μεγάλο κύκλο και κλείνοντας αυτή την εντυπωσιακή και  σημαντική συνάντηση με την επιθυμία” να ξανά ανταμώσουμε”.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.