Εκλογές 2023: Και με το wallet του gov.gr θα γίνεται η ταυτοποίηση στις κάλπες



 

Τη δυνατότητα να ψηφίζουν με το wallet του gov.gr, το οποίο έχουν εγκαταστήσει στο κινητό τους, θα έχουν στις 21 Μαΐου οι πολίτες, καθώς σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών δίνει το «πράσινο φως» για την ταυτοποίησή τους από τον εκλογικό αντιπρόσωπο μέσω της ψηφιακής ταυτότητας ή διαβατηρίου που έχουν ενσωματώσει στην εφαρμογή.

Η σχετική παράγραφος της εγκυκλίου που επιτρέπει στους πολίτες να… ταυτοποιηθούν ψηφιακά για να προσέλθουν στις κάλπες, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η αναγνώριση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Σημειώνεται ότι τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά. Ειδικότερα για τα διαβατήρια, επισημαίνεται ότι αρκεί και ελληνικό διαβατήριο που έχει λήξει η ισχύς του. H αναγνώριση των εκλογέων μπορεί να γίνει και με χρήση της ψηφιακής ταυτότητας του άρθρου 80 του ν. 4954/2022 (Α’ 136), ακολουθώντας τη διαδικασία ταυτοποίησης που προβλέπεται στην κοινή υπουργική απόφαση υπ’ αρ. 4082/2022 (Β’ 3982) και είναι προσβάσιμη μέσω της κυβερνητικής πύλης https://wallet.gov.gr.».

Η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών για το πώς θα ψηφίσουμε στις 21ης Μαΐου

Την εγκύκλιο με πληροφορίες και οδηγίες για τη διενέργεια των γενικών βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 εντός Επικράτειας απέστειλε η υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού.

περισσότερα

e-radio.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Εκλογές 2023: Και με το wallet του gov.gr θα γίνεται η ταυτοποίηση στις κάλπες

  1. Εγκληματική καλπάζουσα ηλιθιότητα! Η ψηφιακή ταυτότητα είναι ένας σύνδεσμος QR, που απαιτεί ο δικαστικός αντιπρόσωπος να έχει εγκατεστημένη εφαρμογή ελέγχου της ταυτοποίησης. Άγνωστο αν η εφαρμογή θα υπάρχει στα τάμπλετ που θα τους δοθούν, άγνωστο αν θα υπάρχει σύνδεση ίντερνετ για να συνδεθεί το τάμπλετ. Και η ουρά των ψηφοφόρων θα περιμένει να γίνει ο έλεγχος ταυτοποίησης, ενώ επιπλέον ο δικαστικός αντιπρόσωπος πρέπει να διακόψει τρεις φορές τη ροή της ψηφοφορίας στη διάρκεια της ημέρας, για να στείλει με το τάμπλετ στο Υπ. Εσωτερικών πόσοι ψήφισαν στις 10-13-17:00. Άχρηστοι κι ανίκανοι σε όλα!
    Βάλτε στην τσέπη την αστυνομική ταυτότητα, για να μην ταλαιπωρείστε άδικα!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.