Ένα εικαστικό και ποιητικό ταξίδι μέσα από την καλλιτεχνική ματιά μαθητών του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης στην έκθεση ‘Με τη φαντασία μου ταξιδεύω’- Δείτε φωτογραφίες & βίντεο



 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα έκθεση με πολλαπλά μηνύματα, φιλοξενεί το φουαγιέ της Κοβενταρείου Βιβλιοθήκης Κοζάνης, από την μαθητική ομάδα του περιοδικού ‘Όνειρα Ψυχών’ του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης.

Η ανάγκη των μαθητών και μαθητριών να τονίσουν και να αναδείξουν μέσα από τις μορφές της τέχνης όσα αισθάνονται και θέλουν να μεταφέρουν στην κοινωνία, σας καλούν να την επισκεφτείτε και να ταξιδέψετε μέσα από τα έργα τους αφουγκραζόμενοι τους προβληματισμούς τους.

Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο “Με τη φαντασία μου ταξιδεύω” πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 11 Μαΐου, στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης. Οι παρευρισκόμενοι γονείς, φίλοι και εκπαιδευτικοί τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και καταχειροκρότησαν τα παιδιά τους, για την προσπάθειά τους.

Πρόκειται για μία έκθεση νέων ανθρώπων που εκφράζουν μέσα από τον λόγο, τη μουσική, τη ζωγραφική, την ποίηση, τη φωτογραφία, όλα όσα αισθάνονται, όσα τους προβληματίζουν, τις περιπέτειες, τα όνειρα, τις ελπίδες και όπως τόνισαν οι ίδιοι… ‘η φαντασία είναι το εισιτήριο του ταξιδιού για την απόλυτη ελευθερία!’

Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από τους δημιουργούς των έργων, ενώ την εκδήλωση έντυσαν μουσικά ο μαθητής Θωμάς Παπαστέργιος και η μαθήτρια Νάνση Σουλιώτη.

Στην έκθεση συμμετέχουν με εικαστικά έργα και κείμενα οι μαθητές-τριες του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης: Κωνσταντίνα Άγκο, Κασσάνδρα Αφούρα, Ιωάννα Βασιλειάδου, Θεοδώρα Γεωρμπαλίδου, Άννα Μαρία Γιαννούλη, Εύη Γκαντιά, Γλυκερία Γκρανοπούλου, Χρήστος Γούσιας, Σοφία Δεληγιάννη, Παύλος Διαμαντόπουλος, Οδυσσέας Δουγαλής, Δημήτρης Ζάχος, Αφροδίτη Ζούγρα, Γιώργος Καζαντσίδης, Ιωάννα Καζαντσίδου, Μαρίνα Καντζόγλου, Θεοδώρα Καραθανάση, Ευαγγελία Κοκκίνου, Ελευθερία Κουρκούτα, Βερενίκη Κουταβά, Βασίλης Μεντελής, Κατερίνα Μήλιου, Ειρήνη Φ. Νάνου, Γεωργία Πατρασκάκη, Κατερίνα Παυλίδου, Καλλιόπη Πούχια, Κατερίνα Ταραμίγκου, Νικολέτα Τζίκα, Μαρίτα Χαρισοπούλου, Ευαγγελία Χατζηδάμου, Ελένη Χατζηιωάννου, Λεοντία Χατζησαββίδου, Ευθυμία Χριστοφόρου.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 11έως τις 21 Μαΐου 2023 και είναι ανοιχτή για το κοινό, τις ώρες λειτουργίας της βιβλιοθήκης.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.