“ΕΛΠΙΔΑ” – Γιώργος Χριστοφορίδης: Εκχιονιστικό Ασυδοσίας συνέχεια- Μια οφειλόμενη απάντηση στον κ. Κασαπίδη



 

Ο κος Κασαπίδης απάντησε στο Δελτίο Τύπου για το αδικαιολόγητα υψηλό κόστος ενός Οχήματος Πολλαπλών Χρήσεων, κατηγορώντας μας ότι λασπολογούμε με «ψεύτικα στοιχεία» .

Έγραψε ένα ολόκληρο Δελτίο Τύπου, είπε ένα σωρό πράγματα, όμως για την ουσία και για αυτά που τον καταγγείλαμε δεν είπε κουβέντα.

Στάθηκε στη διαδικασία και απέκρυψε την ουσία.

Κύριε Κασαπίδη, το ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι νομότυπη δεν το αμφισβητεί κανείς.

Ωστόσο δεν απαντήσατε, πώς εσείς ο ίδιος στην περίπτωση της ΠΕ Καστοριάς με 480.000 € προμηθεύεστε ΔΥΟ εκχιονιστικά μηχανήματα των 360 ίππων το καθένα ενώ στην περίπτωση της ΕΔΡΑΣ με  480.000 € προμηθεύεστε ΕΝΑ των 290 ίππων !

Δεν είπατε τίποτα για την έκπτωση στο διαγωνισμό που είναι μόλις 2% και  ενδιαφερόμενος μόνο ένας.

Πιστεύετε ότι θολώνετε τα νερά εξισώνοντας το κόστος κάποιων χαμηλής αξίας παρελκόμενων με την τεράστια διαφορά των 240.000€;

Δυστυχώς για σας η διαφορά είναι τέτοια που δεν χωράει καμία σύγκριση.

Δεν είπατε τίποτα για τον πασαλομπήχτη (παρελκόμενο διάνοιξης οπών), (κλικ εδώ) που προμηθευτήκατε 21-7-2021 , του οποίου η διάθεση πίστωσης (κλικ εδώ) ήταν 76.880 €  , και η σύμβαση που εσείς ο ίδιος υπογράψατε (κλικ εδώ) ήταν  76.384 €.

Και σ΄ αυτή την περίπτωση ο ενδιαφερόμενος είναι ένας και αυτός  με έκπτωση ούτε 1%. Μηδαμινή έκπτωση για ακόμη μια φορά!

Και  λέτε εμάς  ότι πετάμε λάσπη…

Άλλωστε για αυτό το λόγο εμείς δεν το ψηφίσαμε ούτε αυτό. Και δεν φτάνει αυτό, θέλετε τώρα να πληρώσει ο κόσμος άλλα τόσα χρήματα για να έχουμε δύο τέτοια παρελκόμενα, τη στιγμή που άλλες Περιφέρειες δεν έχουν ούτε ένα.

Λέτε ότι πετάμε λάσπη στον ανεμιστήρα με ψεύτικα στοιχεία αλλά για άλλη μια φορά εσείς είστε που δεν φέρνετε στοιχεία και αυτό σας εκθέτει ακόμα περισσότερο.

Κύριε Κασαπίδη το πρόβλημά είναι πολιτικό και για ακόμη μια φορά είστε εσείς που κρύβεστε πίσω από τις υπηρεσίες για να κρύψετε τη δική σας ευθύνη.    Αυτή τη φορά  συνεχίζετε  ένα διαγωνισμό, ο οποίος  είναι πλέον ξεκάθαρο ότι είναι βλαπτικός για το δημόσιο συμφέρον.

Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή να υπηρετεί το θεσμό  με απόλυτο σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και προτείνουμε για ακόμη μια φορά, να ακυρωθεί ο  διαγωνισμός, να προκηρυχτεί ένας νέος και με το ποσό των 480.000€  ευρώ να προμηθευτούμε αντί για 1 (ένα) , 2 ΔΥΟ (!) εκχιονιστικά μηχανήματα, μεγαλώνοντας έτσι το στόλο των μηχανημάτων της Περιφέρειας.

Σε κάθε περίπτωση εμείς συνεχίζουμε με την εντολή που μας έδωσε ο κόσμος. Να προτείνουμε λύσεις και να σας ελέγχουμε.

Γιώργος Χριστοφορίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος

Συνδυασμού ΄΄ΕΛΠΙΔΑ΄΄

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.