Δήμος Κοζάνης: «Άνοιξε ο δρόμος» για την υλοποίηση του έργου ΣΔΙΤ – Ξεκινά η διαγωνιστική διαδικασία



 

«Άνοιξε ο δρόμος» για τη διαγωνιστική διαδικασία του έργου Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στο Δήμο Κοζάνης προϋπολογισμού 80 εκατομμυρίων ευρώ, έπειτα από τη δημοσίευση του διαγωνισμού στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται, ότι η προκήρυξη Σύμβασης του έργου ΣΔΙΤ του Δήμου Κοζάνης έχει δημοσιευτεί στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EE S:2023/S 089-271685), ενώ η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Κοζάνης. Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, στις 14/06/2023 οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν προσφορές, ενώ στις 21/06/2023 θα γίνει η αποσφράγισή τους.

Ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας υπογράμμισε «Το σύνολο των έργων που περιλαμβάνονται στο ΣΔΙΤ σηματοδοτούν την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών και αθλητικών υποδομών του Δήμου, ενώ με την κατασκευή του Κέντρου Διάδοσης Τεχνολογίας, ενός μουσειακού χώρου αφιερωμένου στις ψηφιακές τεχνολογίες και την κλιματική ουδετερότητα, σηματοδοτείται η είσοδος της περιοχής στη νέα εποχή. Το σύνολο των έργων που θα υλοποιηθούν μέσω του ΣΔΙΤ εδραιώνουν τη θέση του Δήμου Κοζάνης ως ένα ισχυρό περιφερειακό αστικό κέντρο της πατρίδας μας».

Υπενθυμίζεται, ότι το εγκεκριμένο έργο ΣΔΙΤ του Δήμου Κοζάνης περιλαμβάνει την κατασκευή «Κέντρου Διάδοσης Τεχνολογίας στη Ζώνης Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης», το οποίο σηματοδοτεί τη δημιουργία ενός Εθνικού Πόλου Καινοτομίας και Αειφορίας. Παράλληλα, η ΖΕΠ αναδεικνύεται σε ένα υπερτοπικό κέντρο εκπαίδευσης.

Επίσης, πρόκειται να αναβαθμιστούν οι υποδομές εκπαίδευσης, συγκεκριμένα:

– Νέα σχολικά κτήρια: Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό, 14ο Νηπιαγωγείο, 9ο Νηπιαγωγείο,

– Νέο Καλλιτεχνικό Σχολείο.

– Νέο ΕΠΑΛ και Δημόσιο ΙΕΚ με κατεύθυνση τα «πράσινα» και τα «ψηφιακά» επαγγέλματα.

 

Ακόμη, ενισχύονται οι αθλητικές υποδομές των σχολικών μονάδων, καθώς δημιουργούνται:

– Κλειστό γυμναστήριο στο 6ο Γυμνάσιο και κλειστό γυμναστήριο στο 3ο Λύκειο.

– Επίσης, δημιουργείται νέα κλειστή κολυμβητική δεξαμενή 25×30 στη ΖΕΠ.

Με όχημα τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) η δημοτική αρχή υλοποιεί μία σειρά έργων, που ενσωματώνουν τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και αξιοποιούν τεχνολογίες ΑΠΕ για να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες, ενώ αντιμετωπίζει την πρόκληση της απολιγνιτοποίησης με ρεαλισμό και υπευθυνότητα. Ταυτόχρονα, εργάζεται συστηματικά προς την υλοποίηση της ολοκληρωμένης πρότασης, που έχει στόχο τη μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης.

 

Με όχημα το ΣΔΙΤ η Κοζάνη μετασχηματίζεται σε ένα ισχυρό αστικό περιφερειακό κέντρο. Δείτε το βίντεο:  https://youtu.be/o3xHUrlQDEo

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.