14ο Αντάμωμα Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων: Ένα πλούσιο μουσικό – χορευτικό ταξίδι χάρισαν πάνω από 1300 χορευτές -Δείτε φωτογραφίες &βίντεο



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Πάνω από 1300 χορευτές και 64 Πολιτιστικοί Σύλλογοι κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία Κοζάνης το πρωί της Κυριακής 7 Μαΐου 2023, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 14ου  Ανταμώματος Παιδικών και Χορευτικών Συγκροτημάτων.

Ένα πλούσιο μουσικό χορευτικό ταξίδι στις περιοχές της Θράκη, την Ήπειρο, τον Πόντο, το Βόιο και την Μακεδονία, χάρισαν στους παρευρισκομένους που καταχειροκρότησαν τα παιδιά τους για την παρουσίαση και συμμετοχή τους.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Χορού και εμπνευστής της, είναι ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Κοζάνης, “Η Κόζιανη”  θέλοντας να γνωστοποίησει, να  μεταλαμπαδεύσει στις επόμενες γενιές τον πολιτισμό, την κουλτούρα, τον χορό, τις ρίζες και να κρατήσει ζωντανό τον παλμό της παράδοσης.

Τον ρυθμό κρατησαν το Συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής «Χάλκινη πανδαισία», Ανδρέας Μόμτσιος-Κορνέτα ,Νίκος Σερέφας-κλαρίνο, Μάκης Τσαπαλιάνας-Σαξόφωνο, Μάρκος Τζιούκαλιας- κρουστά και Τηλέμαχος Χαλαμούτης- Αρμόνιο. 

Την ενότητα του πόντου επιμελήθηκε ο Γρηγοριάδης Αποστόλης από την Πτολεμαΐδα μ έτους καλλιτέχνες: Ιορδάνης Κελγιαννίδης- Λύρα τραγούδι, Παρχαρίδης Τάσος-Τραγούδι, Θεοδωρίδης Γιάννης-Τραγούδι, Κατωτικίδης Γιάννης-Τραγούδι, Φωλίνας Βασίλης- Αγγείο και Μωυσιάδης Στέλλιος-Νταούλι.

 

 

Δείτε τα βίντεο του KOZANILIFE.GR:

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.