Κοινωνικός Τουρισμός 2023 προθεσμία: Ποια voucher εκπνέουν τέλος Μαΐου



 

Μέχρι τις 30 Μαΐου έχουν περιθώριο να εξαργυρώσουν τις επιταγές τους οι δικαιούχοι των ειδικών τουριστικών προγραμμάτων που τρέχει από το 2022 η ΔΥΠΑ, ενώ μέχρι τις 30 Ιουνίου θα ισχύουν τα voucher του προηγούμενου κύκλου του «Κοινωνικού Τουρισμού για Όλους».  Διάρκεια ισχύος από 5/7/2022 έως 30/5/2023. Σημειώνεται πως ο προϋπολογισμός του προγράμματος «Κοινωνικού Τουρισμού» είναι ύψους 35 εκατ. ευρώ και χαρακτηρίζεται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους, όσον αφορά στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους. Ιαματικός τουρισμός για 3.500 συνταξιούχους, με εξαήμερες διακοπές και πραγματοποίηση έως πέντε απλών λούσεων Διάρκεια ισχύος για διαμονή σε κατάλυμα από 5/7/2022 έως 30/5/2023.

Σημειώνεται πως οι δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ έτους 2022, από όλες τις περιοχές της χώρας, που θα επιλέξουν να κάνουν χρήση των δελτίων τους σε συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ-ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας της περιφερειακής ενότητας Ευβοίας, δικαιούνται μέχρι 11 ημέρες (10 διανυκτερεύσεις). Παράλληλα, οι δικαιούχοι του προγράμματος ιαματικού τουρισμού δικαιούνται παράλληλα με τις 10 διανυκτερεύσεις, δωρεάν πραγματοποίηση έως 10 απλών λούσεων σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας των ανωτέρω Δήμων της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας.

Τετραήμερες εκδρομές για 12.500 δικαιούχους με συμβεβλημένα τουριστικά γραφεία

Διάρκεια ισχύος από 5/7/2022 έως 30/5/2023. Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να κάνουν την κράτηση τους ηλεκτρονικά (κλικ εδώ) στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ και να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο. Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Σημειώνεται πως απαγορεύεται η κράτηση μέσω άλλων επιχειρήσεων, γραφείων τουρισμού κ.λπ. Κατά την άφιξή τους στο τουριστικό κατάλυμα, οι πάροχοι ενεργοποιούν ηλεκτρονικά τις Επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (e- services) της ΔΥΠΑ.

Παράλληλα, εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%, ενώ για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι τέλος Ιουνίου θα μπορούν να εξαργυρώσουν την επιταγή για τη διαμονή τους σε τουριστικά καταλύματα, οι ωφελούμενοι του «Τουρισμός για Όλους», από τους προηγούμενους κύκλους του προγράμματος.

www.alphafreepress.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.