Άσκηση προσομείωσης εκκένωσης και προστασίας της δημόσιας υγείας στο ‘Μαμάτσειο’ Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο



 

Ρεπορτάζ Αργυρώ Ζιάμπα – Επιμέλεια Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Άσκηση προσομοίωσης εκκένωσης και προστασίας της δημόσιας υγείας ευρείας κλίμακας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 5 Μαΐου 2023, στο ‘Μαμάτσειο’ Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης.

Πιο συγκεκριμένα, η άσκηση προσομοίωσης εκκένωσης και προστασίας της δημόσιας υγείας στο νοσοκομείο περιλάμβανε δύο εικονικά σενάρια συμβάντων. Το πρώτο σενάριο αφορά σεισμό και ζημιές με καταστροφή σε εσωτερικό χώρο του νοσοκομείου- μεταφορά ασθενών σε σκηνές και το δεύτερο σενάριο αφορά πυρκαγιά στο λεβητοστάσιο και εγκλωβισμό ατόμου.

Για τον έλεγχο και την αξιολόγηση της ετοιμότητας των Υγειονομικών Σχηματισμών στην αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων και κρίσεων, τέτοιου είδους ασκήσεις, πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από το Υπουργείο Υγείας.

Στην άσκηση προσημείωσης και ετοιμότητας των συγκεκριμένων συμβάντων, παρευρέθηκαν στελέχη του Τμήματος ασκήσεων και ετοιμότητας του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ Αθήνας και Θεσσαλονίκης (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ) και συμμετείχαν το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ, το Πυροσβεστικό Σώμα, η ΕΜΑΚ, η  Ελληνική Αστυνομία, τα Παραρτήματα του ΕΚΑΒ της περιοχή, οι Περιφέρειες και οι εθελοντικές ομάδες.

Φωτογραφίες του KOZANILIFE.GR:

 

 

Βίντεο του KOZANILIFE.GR από την άσκηση ετοιμότητας: 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.