Τσίπρας: ‘Το Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. είναι ριζοσπαστικό, ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο’- Οι 11 δεσμεύσεις για προοδευτική διακυβέρνηση



 

Tα 11 σημεία του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το λεγόμενο “Συμβόλαιο για τη Αλλαγή” παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος σε ειδική εκδήλωση στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα, γιατί παρουσιάζουμε στον ελληνικό λαό, και ιδιαίτερα σε κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό πολίτη, το Συμβόλαιο Αλλαγής. Ένα συμβόλαιο δικαιοσύνης και σταθερότητας. Γιατί η ώρα των μεγάλων αποφάσεων πλησιάζει. Η ώρα που γράφεται η ιστορία πλησιάζει», είπε, ξεκινώντας την ομιλία του και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ήρθε και πάλι η ώρα της αλλαγής στη ζωή και την καθημερινότητα».

Έκανε λόγο για «χρέος» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να δώσει το «παρών στο νέο ραντεβού με την ιστορία», διαβεβαιώνοντας πως είναι «κατάλληλα προετοιμασμένοι», με πρόγραμμα ριζοσπαστικό αλλά ταυτόχρονα «ρεαλιστικό και ταυτόχρονα υλοποιήσιμο».

«Εμείς, λοιπόν, σήμερα δε θα σας παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα επιστημονικής φαντασίας, σε ένα ψεύτικο φουτουριστικό περιβάλλον τεχνητής νοημοσύνης. Αλλά ένα Συμβόλαιο που συμπυκνώνει ένα διάλογο χρόνων με όλες τις κοινωνικές ομάδες. Με την κοινωνική πλειοψηφία. Και που καθρεφτίζει τις θελήσεις της, αλλά και τις αναγκαίες τομές για να οδηγήσουν αυτές οι θελήσεις σε συγκεκριμένα και μετρήσιμα μέτρα δικαιοσύνης», υπογράμμισε, τονίζοντας πως στη διαμόρφωση των άρθρων του Συμβολαίου «έχουν συμβάλει πολλοί ειδικοί, επιστήμονες, πραγματικά άριστοι, όχι με την έννοια της ΝΔ τεχνοκράτες και ειδικοί που βάζουν πάνω απ’ όλα το συμφέρον των πολλών».

«Γιατί δεν πάει άλλο με την ακρίβεια, με τη διαφθορά και τη διαπλοκή, με το κράτος των κολλητών, με τις γαλάζιες ακρίδες που εφόρμησαν στο δημόσιο πλούτο, με το παρακράτος, με τη γενικευμένη αδικία, την οικογενειοκρατία. Ήρθε η ώρα να πούμε: Ως εδώ με όλα αυτά», είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας, προτού προχωρήσει στην ανάλυση των 11 άρθρων.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Τσίπρας: ‘Το Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. είναι ριζοσπαστικό, ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο’- Οι 11 δεσμεύσεις για προοδευτική διακυβέρνηση

  1. ……………..δεσμεύσεις για προοδευτική διακυβέρνηση……………

    ΤΣΙΠΡΑΣ σε συνέντευξη στο Γαλλικό περιοδικό ΛΕ ΠΟΥΕΝ: «Μερικές φορές είναι απαραίτητο να πάμε ενάντια στην πλειοψηφία», !
    θυμίζει τη φράση που είπε ο Γ.Γκέμπελς (Υπουργός Προπαγάνδας του Χίτλερ) το 1939: «Δεν είναι απαραίτητο να ακούμε πάντα την πλειοψηφία, γιατί μερικές φορές παρασύρεται».

    ΣΥΡΙΖΑ : η «αριστερή» μεταμφίεση του σύγχρονου φασισμού

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.