Τραγωδία με νεκρούς σε δημοτικό σχολείο στο Βελιγράδι: Συγκλονιστικές μαρτυρίες -Συνελήφθη 14χρονος ως φερόμενος δράστης



 

Ανείπωτη θλίψη στο Βελιγράδι, μετά το περιστατικό μαζικών πυροβολισμών στο δημοτικό σχολείο Vladislav Ribnikar. Οι μαρτυρίες γονέων και παιδιών συγκλονίζουν, ενώ ο έως τώρα απολογισμός ανέρχεται σε εννέα νεκρούς -οκτώ μαθητές και ένας φύλακας του κτιρίου. Στο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί συνολικά επτά άτομα, που υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις, σύμφωνα με το CNN.

«Είδα κορίτσια με αίμα στα πουκάμισά τους»
Ο πατέρας ενός από τους μαθητές δήλωσε ότι ο ύποπτος «άρχισε να πυροβολεί στην τύχη». Συγκεκριμένα, ο Μίλαν Μιλόσεβιτς είπε πως η κόρη του ήταν στην τάξη όπου έπεσε ο πυροβολισμός.
«Κατάφερε να ξεφύγει. (Το αγόρι) πρώτα πυροβόλησε τη δασκάλα και στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί τυχαία», δήλωσε στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό N1, σύμφωνα με το Reuters.

«Είδα τον φύλακα να κείτεται κάτω από το τραπέζι. Είδα δύο κορίτσια με αίμα στα πουκάμισά τους. Λένε ότι (ο δράστης) ήταν ήσυχος και καλός μαθητής. Πρόσφατα μπήκε στην τάξη τους», πρόσθεσε ο Μιλόσεβιτς, ο οποίος έσπευσε στο σχολείο μετά τους πυροβολισμούς.

«Είδα παιδιά να τρέχουν και να ουρλιάζουν»
«Είδα παιδιά να τρέχουν έξω από το σχολείο και να ουρλιάζουν. Οι γονείς ήρθαν, ήταν πανικόβλητοι. Αργότερα άκουσα τρεις πυροβολισμούς», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση RTS ένα κορίτσι που φοιτά σε γυμνάσιο δίπλα στο δημοτικό σχολείο. «Όλες οι διαθέσιμες αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο, όπου πήγαν αμέσως στο χώρο του σχολείου και συνέλαβαν έναν ανήλικο, έναν μαθητή της έβδομης τάξης, ο οποίος είναι ύποπτος ότι πυροβόλησε με πολλές βολές από το όπλο του πατέρα του εναντίον μαθητών και του φύλακα του σχολείου», έχει ανακοινώσει το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας.

Στο νοσοκομείο μία δασκάλα – Στο χειρουργείο όλοι οι τραυματίες
Η δασκάλα που τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς στο σχολείο του Βελιγραδίου, μαζί με άλλους έξι μαθητές, είναι 53 ετών, σύμφωνα με το CNN που συνεργάζεται με το N1. Η δασκάλα και οι τραυματίες μαθητές εισήχθησαν στο κέντρο επειγόντων περιστατικών του Πανεπιστημιακού Κλινικού Κέντρου της Σερβίας, μετέδωσε το N1. Όλοι οι ασθενείς βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο χειρουργείο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του N1.
Μία από τις τραυματισμένες μαθήτριες υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση αφού υπέστη τραύματα απειλητικά για τη ζωή της κατά τη διάρκεια της επίθεσης, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Πώς έγινε η επίθεση
Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής από τα σερβικά ΜΜΕ, ο 14χρονος είναι μαθητής του σχολείου και εισέβαλε σε τάξη κατά τη διάρκεια μαθήματος. Μετά τους πυροβολισμούς, ο ανήλικος φέρεται πως επιχείρησε να διαφύγει, ωστόσο, τον εντόπισαν αστυνομικές δυνάμεις και τον συνέλαβαν. Πλέον κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και προς το παρόν δεν έχει γνωστοποιηθεί το κίνητρό του ή εάν είπε κάτι στους αστυνομικούς.

Στη δημοσιότητα έχουν δοθεί και τα στοιχεία του μαθητή που φέρεται να είναι ο δράστης. Πρόκειται για τον 14χρονο Kosta Kecmanovic.

ethnos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.