Προειδοποίηση ΕΛΑΣ για νέα μέθοδο εξαπάτησης πολιτών με δέλεαρ την επιστροφή χρημάτων από την Εφορία



 

 

Σήμα κινδύνου στέλνει στους πολίτες η ΕΛ.ΑΣ με ανάρτησή της στο Twitter για μια νέα απόπειρα συμμοριών να σηκώσουν χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς όσων τυχόν δώσουν βάση σε ένα email που μπορεί να λάβουν και στο οποίο δήθεν θα «ενημερώνονται» ότι δικαιούνται επιστροφή φόρου! Μοναδικός σκοπός των επιτήδειων εγχώριων η διεθνών, είναι μόνο να σας οδηγήσουν να πατήσετε ένα link και να συμπληρώσετε τραπεζικά στοιχεία, δήθεν για να τοποθετηθούν τα χρήματα της… επιστροφής.

Δίνοντας όμως τα στοιχεία που ζητούνται από την «Ελληνική Φορολογική Υπηρεσία», όπως την ονομάζουν οι ίδιοι-ένα δείγμα ότι πιθανόν είναι διεθνείς οι δράστες της απάτης – ο χρήστης του καθιστά κύριους του δικού του τραπεζικού λογαριασμού με αποτέλεσμα οι όποιες καταθέσεις του να κάνουν φτερά…

Το περιεχόμενο, λοιπόν, του επίμαχου e-mail, έχει ως εξής:
«Σας γράφω για να σας ενημερώσω ότι η Ελληνική Φορολογική Υπηρεσία υπολόγισε τη φορολογική σας δήλωση και δικαιούστε επιστροφή φόρου ύψους 600,13 ευρώ. Για να διασφαλίσουμε ότι η επιστροφή πιστώνεται στο σωστό λογαριασμό, πρέπει πρώτα να επικυρώσουμε τα στοιχεία του λογαριασμού σας προτού μπορέσουμε να επεξεργαστούμε την επιστροφή σας. Για να γίνει αυτό, παρακαλούμε κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και επιβεβαιώστε τα στοιχεία σας».

Από την πλευρά της, τώρα η Αστυνομία, τονίζει ότι με το εν λόγω μήνυμα «άτομα προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στον τραπεζικό σας λογαριασμό» και προχωρά τις τρεις ακόλουθες συμβουλές:

Σε καμία περίπτωση μην «πατάτε» τον σύνδεσμο (#link)!
Οι τράπεζες και οι δημόσιες υπηρεσίες ΠΟΤΕ δεν ζητούν τραπεζικούς κωδικούς!
Κοινοποίησε – ενημέρωσε φίλους & συγγενείς για να μην πέσουν θύματα!
Κατά κόρον
Το «δόλωμα» της δήθεν επιστροφής φόρου, έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από σπείρες επιτηδείων, οι οποίοι, άλλοτε εμφανίζονταν σαν λογιστές, άλλοτε σαν…ανώτερα στελέχη τραπεζών, άλλοτε σαν υπάλληλοι Εφορίας και υπόσχονταν επιστροφή μεγάλων ποσών, που είχαν παρακρατηθεί από την Εφορία.
Οι… γιοι των λογιστών
Επειδή, ιδιαίτερα, το κόλπο με την ιδιότητα των λογιστών έγινε γνωστό, σε πρόσφατες εξιχνιάσεις παρόμοιων απατών, προέκυψε ότι οι επιτήδειοι εμφανίζονται τηλεφωνικά σαν… γιοι ή συνεργάτες του λογιστή, που γνωρίζει το υποψήφιο θύμα!
Επικαλούντο ένα «κώλυμα» του λογιστή και έσπευδαν να δηλώσουν…πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν οι ίδιοι ζητώντας πάντα στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών.
Βέβαιοι όσοι έπεσαν θύματα τα έδιναν με αποτέλεσμα εκεί που περίμεναν την επιστροφή, έχαναν και αυτά που είχαν καταθέσει.

www.alphafreepress.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.