Ψηφοδέλτιο Επικρατείας ΝΔ 2023: Επικεφαλής η Ειρήνη Αγαπηδάκη – «Δεν είναι ένα ψηφοδέλτιο σελέμπριτις» είπε ο πρωθυπουργός

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκδήλωση στα γραφεία της ΝΔ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει τα ονόματα του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Το γαλάζιο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα έχει έντονο άρωμα γυναίκας, εκπροσώπηση της Κοινωνίας των Πολιτών και αρκετές εκπλήξεις, αφού στις τρεις από τις έξι εν δυνάμει εκλόγιμες θέσεις θα βρίσκονται τρεις γυναίκες, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση του κ. Μητσοτάκη για ισχυρή παρουσία τους στο Επικρατείας του κόμματος. Μάλιστα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η γενική γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία από το 2019 έως το 2021 υπήρξε εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, ενώ δύο χρόνια αργότερα ανέλαβε τη θέση της γενικής γραμματέως Δημόσιας Υγείας.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ είναι η Ειρήνη Αγαπηδάκη η οποία τοποθετήθηκε στην πρώτη εκλόγιμη θέση και συμβολίζει όπως είπε ο πρωθυπουργός την σημασία που δίνει η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό.

Στην δεύτερη εκλόγιμη θέση είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Στην τρίτη εκλόγιμη θέση ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Χρήστος Στυλιανίδης.

Στην 4η εκλόγιμη θέση η Ιωάννα Λυτρίβη διευθύνουσα σύμβουλος στον ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού).

Στην 5η εκλόγιμη θέση ο Γιώργος Σταμάτης γ.γ. Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Η οικονομολόγος Νεφέλη Χατζηιωαννίδου είναι στην έκτη και τελευταία εκλόγιμη θέση της ΝΔ.

«Δεν είναι ένα ψηφοδέλτιο σελέμπριτις»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τόνισε «δίνουμε τη δυνατότητα σε ανθρώπους που δεν έχουν την αναγνωρισιμότητα να μπουν στην πολιτική ζωή και να δοκιμαστούν. Εχουν τη δυνατότητα να μπουν στη Βουλή, κάτι που ενδεχομένως να μην το είχαν διαφορετικά. Δεν είναι ένα ψηφοδέλτιο σελέμπριτις, για πολλά πρόσωπα θα πρέπει να τους γκουγκλάρετε».

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας: η Ειρήνη Αγαπηδάκη. Είναι ένα πρόσωπο που δεν γνώριζα, έκανε εξαιρετική δουλειά με τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και στη συνέχεια ήταν στον τομέα της Δημόσιας της Υγείας.

Ειρήνη Αγαπηδάκη
«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την τιμή να είμαι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Η πολιτική έχει αλλάξει και η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που έχει απαντήσει σε αυτά τα προβλήματα. Μείναμε Ευρώπη, θα γίνουμε Ευρώπη. Θα δώσουμε τον αγώνα για να πείσουμε τους πολίτες για σκληρή δουλειά. Θα δώσουμε τη μάχη για κάθε πολίτη ώστε να μην μείνει κανένας πίσω. Σας ευχαριστώ για την τιμή». Δεύτερος στο Επικρατείας ο Θοδωρής Σκυλακάκης: Η συμμετοχή του συμβολίζει την επιτυχία της οικονομικής πολιτικής η οποία κατάφερε και συνδύασε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, μείωση φόρων και επίτευξη όλων των δημοσιονομικών στόχων που έχουμε θέσει. Αυτή τη διαδρομή πρέπει να ακολουθήσουμε και τη επόμενη τετραετία.

Θοδωρής Σκυλακάκης
Είναι βαθύτατη η τιμή να είμαι στη 2η θέση του Επικρατείας, Επιστέγασμα μίας μακράς πορείας τα τελευταία 35 χρόνια. Είμαι περήφανος γιατί σε αυτή την τετραετία είχα την τιμή να υπηρετήσω στην πιο παραγωγική κυβέρνηση.

Τρίτη θέση στο Επικρατείας ο Χρήστος Στυλιανίδης
Οταν του ζήτησα να κάνει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ήμουν σίγουρος ότι θα πετύχει και προέταξε και ένα νέο ύφος και ήθος στην πολιτική. Προέταξε το έργο και όχι τα λόγια. Η επόμενη τετραετία θα είναι μία τετραετία που θα έχουμε ακόμα καλύτερες σχέσεις με την ομογένεια.
Χρήστος Στυλιανίδης: Ευχαριστώ για την τιμή, η οποία είναι πολύ μεγάλη ευθύνη εκπροσωπώντας και τον ελληνισμό του εξωτερικού. Ο ελληνισμός είναι σε κρίσιμο σταυροδρόμι αλλά έχουμε την τύχη να έχουμε στο πηδάλιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σας ομολογώ σε όλες μου τις επαφές παίρνεις θάρρος ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει τέτοια εκτίμηση στο εξωτερικό. Αυτό είναι σπάνιο για την Ελλάδα ο πρωθυπουργός της να έχει τέτοια καταξίωση στο εξωτερικό. Είναι προστιθέμενη αξία στην Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τέταρτη θέση στο Επικρατείας η Ιωάννα Λυτρίβη
Ο τομέας της πιστοποίησης θα είναι κρίσιμος την επόμενη τετραετία. Η εκπαίδευση δεν σταματάει ποτέ και η εκπαίδευση με την αγορά εργασίας είναι συνδεδεμένες και η Ιωάννα έχει να προσφέρει πολλά.

Ιωάννα Λυτρίβη
Η πολιτική είναι μία καθημερινή άσκηση για να βοηθήσουμε τους πολίτες. Είχα την πολύ μεγάλη και ωραία ευκαιρία να δω την πολιτική στην πράξη. Πρέπει να είμαστε προνοητικοί και να προσαρμοζόμαστε. Στις πολιτικές που επενδύουν και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας κρύβεται η προοπτική για την αντιμετώπιση της ανεργίθαςς ιδίως για τους νέους και αισθάνονται το έλλειμμα της εκπροσώπησης. Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία της συμπόρευσης στα δύσκολα.

Πέμπτη θέση στο Επικρατείας ο Γιώργος Σταμάτης
Αποτελεί πολύ μεγάλη τιμή. Χαίρομαι που σήμερα οι δικοί μου άνθρωποι είναι περήφανοι και για το γιο τους και για τη χώρα τους. Άνθρωποι που δυσκολευτήκαν να με μεγαλώσουν. Συνάντησα στη ζωή μου πολλούς ανθρώπους, αλλά τους περισσότερους δεν τους είδα. Έτσι ξεκίνησε η σχέση μου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Να δούμε τους πολίτες που δεν τους είδε κανείς. Να ξεκινήσουν επί ίσοις όροις. Ενας άστεγος στο λιμάνι του Πειραιά μου είπε όταν ο άνθρωπος που μίλησε στο Κογκρέσο έρχεται στον Πειραιά να μας δει, τότε και εμείς και η Ελλάδα έχουμε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Εκτη θέση στο Επικρατείας Νεφέλη Χατζηΐωαννίδου
Το άγχος μου είναι μεγάλο γιατί απέχω από την πολιτική. Ανήκω σε μία γενιά που έχουμε ζήσει μεγάλες κρίσης και πλέον μεγαλώνω δύο παιδιά, τα οποία θέλω να τα δω να προχωρούν. Την εμπιστοσύνη σας θα σας την ανταποδώσω με ουσιαστικό έργο

Στην έβδομη θέση του Επικρατείας η Μαρία Πολύζου
Αποδέχθηκα την πρόταση του πρωθυπουργού με μεγάλη τιμή και εμπιστοσύνη. Είμαι έτοιμη να δώσω τη μεγαλύτερη μάχη για την Ελλάδα για να την δούμε να λάμπει.

Στην όγδοη θέση του Επικρατείας η Γεωργία Βαχαρίδη
Σας ευχαριστώ για το βήμα που μου δίνετε. Θέλω να πετύχω τις λύσεις που μπορούμε να βρούμε όλοι μαζί. Σήμερα είμαι εδώ για να δηλώσω ότι είμαι δίπλα και ενεργή σε αυτήν την προσπάθεια με όσες δυνάμεις έχω και είναι πολλές. Είμαι μαζί με τοπν Κυριάκο Μητσοτάκη, είμαι μαζί με όλους εσάς.

Στην ένατη θέση του Επικρατείας ο Νίκος Παπαϊωάννου: Συμβολίζει την έμφαση για μεγάλα και ανοιχτά δημόσια πανεπιστήμια
Πάντοτε κρινόμαστε όχι μόνο για τις προθέσεις μας αλλά και το να είμαστε αποτελεσματικοί στις πράξεις μας. Με τα έργα μας θωρακίζουμε τους θεσμούς. Απευθύνω προς τους συναδέλφους μου την παραίτησή μου από τη θέση του πρύτανη γιατί αναγνωρίζω ένα ηθικό ασυμβίβαστο.

Στη δέκατη θέση του Επικρατείας ο Νίκος Κορογιαννάκης από τις Βρυξέλλες
Αγαπητοί φίλοι η μεταρρύθμιση της ψήφου αποδήμων δεν είναι το πιο σημαντικό, το πιο σημαντικό είναι η συμμετοχή τους στα της Ελλάδας. Θα μιλήσω για αυτά που δεν έχουν γίνει ακόμα για τα διαβατήρια, για τα προξενεία που μας ταλαιπωρούν ακόμα. Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε τους απόδημους.
Δεν ντράπηκε ο Αλέξης Τσίπρας από το Βερολίνο να πει ότι δεν του αρέσουν οι περιορισμοί. Μα αυτούς αρνήθηκε δύο φορές την ψήφο των αποδήμων

Στην 11η θέση η εκπαιδευτικός Μαρία Διαμαντοπούλου
Είστε εσείς που μας κάνατε περήφανους σε όλων τον κόσμο, αλλάζοντας την εικόνα της Ελλάδος σε όλη την υφήλιο.
Η ακυβερνησία είναι επικίνδυνη. Οι Ελληνες της διασποράς θα κάνουν τα πάντα γι αυτό και θα στηρίζουν την πατρίδα από όπου και αν βρίσκονται.

Στη 12η του Επικρατείας η Αννα Καστάνη, αγρότισσα
Αννα Καστάνη, αγρότισσα από τη Μαγνησία, νέα γυναίκα, μητέρα, δεν μπορούσε να αφήσει τα παιδιά της γι αυτό δεν είναι μαζί μας σήμερα. Η συμμετοχή συμβολίζει τη δική μου προσωπικό ενδιαφέρον για πρωτογενή τομέα και τη συμμετοχή των γυναικών στην οικονομική δραστηριότητα.

Στη 13η θέση στο Επικρατείας ο Σπύρος Καρανικόλας
Η μεγάλη παράταξη που ενώνει του Ελληνες και εκτός του σκληρού κομματικού πυρήνα. Θα δώσω μαζί με όλους σας τη μάχη για ισχυρή νίκη και αυτοδύναμη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην 14η θέση στο Επικρατείας η Πορφυρία Κανελλοπούλου, προερχόμενη από ΔΑΠ και ΟΝΝΕΔ, δικηγόρος
Προέρχομαι από μία γενιά που βίωσε αλλεπάλληλες κρίσης. Εσείς σταθήκατε δίπλα σε αυτή τη γενιά και προωθήσατε πολίτες για νέα μυαλά και για νέους ανθρώπους. Να στείλουμε το μήνυμα ότι στην πολιτική, στην εργασία και την ίδια την κοινωνία δεν χωράνε διακρίσεις. Κύριε πρόεδρε πιστέψατε σε εμάς και εμείς είμαστε εδώ για να οικοδομήσουμε την Ελλάδα που θέλουμε, την Ελλάδα που αξίζουμε .

Στην 15η θέση ο στο Επικρατείας Αντώνης Σγαρδέλης
Η τελευταία θέση έχει πάντα κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ήθελα να τιμήσω έναν άνθρωπο που ήταν δίπλα σε όλους τους αρχηγούς της ΝΔ.

Εχω υπηρετήσει τη ΝΔ σε όλη μου τη ζωή και συγκινήθηκα για την τιμή που μου κάνατε. Ολοι οι αρχηγοί μου εμπιστεύθηκαν θέσεις ευθύνης. Χθες μου ζήτησαν βιογραφικό. Δεν έχω βιογραφικό και προσπάθησα να θυμηθώ τι έκανα σε όλη αυτή τη διαδρομή. Θυμάμαι το 1989 τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Ξεσηκώθηκε όλος ο κόσμος , συντονιστήκαμε και πήραμε το ποσοστό. Να τελειώνουμε από τις 21 Μαΐου, να πάμε για αυτοδυναμία τώρα. Να τελειώνουμε.

www.alphafreepress.gr

3 σχόλια στο άρθρο “Ψηφοδέλτιο Επικρατείας ΝΔ 2023: Επικεφαλής η Ειρήνη Αγαπηδάκη – «Δεν είναι ένα ψηφοδέλτιο σελέμπριτις» είπε ο πρωθυπουργός

 1. Στέλιος Κ.καθηγητης.

  - Edit

  Απαντήστε

  Το ήθος και το ύφος της Νέας δημοκρατιας !!
  Τα αστέρια τα εφτασκότεινα ,τα εσβησμενα της Νέας δημοκρατιας
  καταλαμβανουν πρώτες θέσεις στο ψηφοδέλτιο επικρατειας!!
  Όσο πιο πολύ τοξικος ή τοξική, τόσο πιο ψηλα στην ιεραρχία των της επικρατειας!
  Πατήστε στο διαδικτυο τα παρακάτω λογια” όταν η Αγαπηδακη έβριζε τον Τσιπρα ”
  Θαυμάστε ύφος και ήθος άηθες,ήθος της επάρατης δεξιας!
  Κι όχι μόνον ο άφιλος και άξενος και λαομισητος γόνος της πολιτικής παθογένειας και του παλαιοκομματισμου την έβαλε στο επικρατειας,αλλά την έβαλε στην πρώτη θέση,πρώτη θέση για να γίνεται πιο ηχηρή και πιο εκκωφαντική η ανάλγητη και τοξικότητα νέα δημαγωγια;νέα ντροπολογια;
  νέα τοξικολογία;
  Και.,και μετά σας φταιει ο Πολακης τοξικοι της δεξιας …επειδή καπνιζει και πάνω στο στροβίλισμα του ζειμπεκικου…σας ρίχνει και κανένα γαλλικό,απ εκείνα του Κολοκοτρώνη και του Νικηταρα!
  Ηθικότατοι χωρίς ηθική,ο Πολακης φταιει που καθαρίζει την κοπρο του Αυγειου,την κοπρο της δεξιας με τους μπαταχτσηδες και τους αργοσχολους που λυμαίνονται το δημόσιο χρημα;
  Καλή επιτυχία στη νέα δημοκρατια …στις εκλογές του 2027 ….με αρχηγό Δενδια ή Κεφαλογιαννη!
  Κι εσύ μητσοτακη;θα βρεις δουλειά να κάνεις, ή θ ανοίξεις ποδηλατάδες στην Πάρνηθα ή θα πουλάς predator πλαστικά ,διακοσμητικα …έξω από τις φοιτητικές
  Εστίες του Ζωγράφου,στην Πολυτεχνειουπολη.
  Υπάρχουν χιλιάδες γνώμες,υπάρχει και η δική μου,όλοι έχουμε δικαίωμα να
  διατυπώνουν τη γνώμη μας,αυτό προτάσσει η ελευθερία της γνωμης!
  Στις 22 Μαΐου θα έχουμε κυβέρνηση Τσιπρα με συνεργασία Πασοκ και Μέρα 25!
  Γιατί εκείνη την ημέρα το Πασοκ θα αποτινάξει τον βενιζελισμο του( του Ευαγγελου κι οχι του Ελευθεριου,φτου!! Σκόρδα)και ο Βαρουφακης θα ρίξει νερό στο κρασι του και δε θα μεθαει με
  Δήμητρες και Περσεφονες και Πλουτονες,με υπεργειους και υπόγειους θεους!
  Οι εκλογές είναι μια πολιτική μαχη!
  Όλα τα κόμματα θέλουν, κάποια να έχουν την πρωτιά,κάποια ν ανεβάσουν τις ψήφους των και κάποια να τις διπλασιάσουν και..και..
  Όλοι πέφτουν στη μάχη για να κερδίσουν.
  Κανένα κόμμα δεν ημπορει να μιλήσει προεκλογικά για συνεργασίες,γιατι;
  Γιατί αυτό δείχνει α δ υ ν α μ ι α και ηττοπάθεια!
  Πασοκ του Ανδρουλάκη κι όχι του ΑΝΔΡΕΑ και συ ΜΕΡΑ 25 ,αν δε συνεργαστειτε
  με τον Συριζα,στις επόμενες εκλογές του ιουλιου;
  δε θα σας ξέρει ούτε ο θυρωρος της πολυκατοικίας σας!
  Και σένα Ανδρουλάκη ούτε το predator του μητσοτακη θα σε πιάνει,θα γίνεις αόρατος όπως και το κόμμα σου μαζί κι εσένα Βαρουφακη ούτε Η Δήμητρα θα θέλει να σε δει ζωγραφιστό…θα…θα προτιμάει να είναι πολλά εξάμηνα με την Περσεφόνη…κάτω απ τη γη..
  Καλή επιτυχία μητσοτακη ,το εμαθες;κυκλοφορούν και ποδήλατα με τετράγωνες ρόδες,ψάξε στο διαδικτυο να τα βρεις, να κουραστείς, ποδηλατώντας τα ,κι εσύ λίγο στη ζωή σου ,βρε αδελφάκι μου!
  Άιντε μητσοτακη σχωρεμενα,εύχομαι και σε σένα καλή επιτυχια,γιατί δε θέλω…
  να σε λυπάμαι τόσο πολύ.
  Οι Αριστοι;καταλαμβανουν θέσεις πρώτες,χωρίς χα!χα!χα!
  Μητσοτακη;βλέπω τον κατώτατο μισθο μέχρι στις 20 Μαΐου.. να τον φτάνεις στα 1.950 ευρω ή 195.000 Δήμητρες…και τοτε;τύφλα ναχει ο ανώτερος η ανωτατος!
  ” βάλτε,βάλτε τώρα που γυρίζει.. τώρα που έχουμε προεκλογική περίοδο.
  Θεέ μου ίνα τι μας εγκατέλειψες.
  Που να μην ήταν,Θεέ μου ,και Άριστοι.. ποιους θα είχαν στο επικρατειας;
  Κλαυσίγελως επικρατείας!!

 2. Η Ν.Δ. έχει ποδοπατήσει με τον πιο ελεεινό τρόπο τις θεμελιώδεις ελευθερίες των πολιτών και μαζί με αυτές και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

  Γελοιογραφία
  Η Δημοκρατία μιλάει στον άγνωστο στρατιώτη : κάνε λίγο πιο πέρα και για μένα άγνωστε στρατιώτη..
  Άγνωστος στρατιώτης : Γιατί ;
  Δημοκρατία : Έγινα και εγώ τελείως άγνωστη πια σ΄αυτή τη χώρα !…………..

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.