Πόσο Ασφαλές Είναι το Νερό της Βρύσης;



Είναι γνωστό πως το καθαρό νερό είναι σημαντικό για την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού. Μάλιστα, η σωστή ενυδάτωση συμβάλλει στη σωστή λειτουργία όλων των οργάνων, αλλά και στην βελτίωση της διάθεσης και της ψυχολογίας. Γι’ αυτό και η κατανάλωση νερού πρέπει να είναι προτεραιότητά σας.

Ωστόσο, το νερό της βρύσης συχνά είναι ακατάλληλο, μιας και περιλαμβάνει διάφορα στοιχεία με επιπτώσεις στην υγεία σας. Έτσι, καταναλώνοντας νερό από τη βρύσης δεν παίρνετε μόνο τα θετικά της ενυδάτωσης, αλλά επιβαρύνετε και τον οργανισμό σας. 

Ενδεικτικά, στο νερό της βρύσης μπορεί να εμφανιστούν διάφορα χημικά όπως π.χ. βαρέα μέταλλα, καθώς και μικροοργανισμοί. 

Γι’ αυτόν τον λόγο κρίνεται αναγκαίο το φιλτράρισμα του νερού με τη χρήση των κατάλληλων συσκευών.

Ας δούμε ακολούθως μερικές από τις επικρατέστερες ουσίες, που απομακρύνουν αποτελεσματικά τα φίλτρα νερού. 

#1 Χλώριο και Παράγωγα

Το χλώριο είναι μια ουσία με απολυμαντικές ιδιότητες. Γι’ αυτό το λόγο, το προσθέτουν στο νερό, ώστε να εξουδετερώσει τους επικίνδυνους μικροοργανισμούς και τα μικρόβια. Μάλιστα, το χλώριο μπαίνει υποχρεωτικά από το νόμο στο νερό. 

Το πρόβλημα με τη χλωρίωση του νερού είναι ότι δεν εξουδετερώνονται όλα τα μόρια του χλωρίου με τους μικροοργανισμούς. Όσα μόρια παραμένουν στο νερό, δημιουργούν παράγωγα και ενώσεις. Αυτά τα υποπροϊόντα είναι που έχουν σχετιστεί με την εμφάνιση πολύ σοβαρών ασθενειών, όπως είναι μερικές μορφές καρκίνου. 

#2 Μικρόβια και Μικροοργανισμοί

Παρά τη χλωρίωση του νερού στις δεξαμενές, μπορεί να φτάσουν μικρόβια και μικροοργανισμοί στο ποτήρι σας. Αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί η χλωρίωση ήταν ανεπαρκής ή έχουν αναπτυχθεί αποικίες μικροβίων στις σωληνώσεις. Για παράδειγμα, η περίεργη οσμή στο νερό οφείλεται συνήθως στην παρουσία μικροοργανισμών. 

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτοί οι μικροοργανισμοί δεν είναι παθογόνοι και δε θα προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα στην υγεία σας. Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρξουν και επικίνδυνα μικρόβια, όπως το E. Coli.

#3 Φυτοφάρμακα και Φαρμακευτικές Ουσίες

Η παρουσία φυτοφαρμάκων, εντομοκτόνων και φαρμακευτικών ουσιών στο νερό είναι εξαιρετικά ανησυχητική. Όλες αυτές οι ουσίες είναι τοξικές και δεν πρέπει να τις καταναλώνετε ούτε σε μικρές ποσότητες. 

Ωστόσο, η ανθρώπινη δραστηριότητα έχει μολύνει τα υπόγεια ύδατα, πράγμα που επηρεάζει την γενικότερη ποιότητα του νερού. Γι’ αυτό το λόγο, θα πρέπει να επενδύσετε σ’ ένα πιστοποιημένο σύστημα καθαρισμού του νερού, ώστε να αποφεύγετε όλα αυτά τα χημικά.

#4 Ίνες Αμιάντου

Οι ίνες αμιάντου είναι απ’ τις πιο επικίνδυνες ουσίες που μπορεί να υπάρχουν στο νερό. Αυτό το πρόβλημα παρατηρείται συχνά σε διαμερίσματα και μονοκατοικίες με παλιές σωληνώσεις. Πλέον, οι αμιαντοσωλήνες δε χρησιμοποιούνται, αλλά η διάβρωση του παλιού δικτύου απελευθερώνει τις ίνες αμιάντου στο τρεχούμενο νερό. 

#5 Μόλυβδος

Όπως και οι ίνες αμιάντου, ο μόλυβδος περνάει στο νερό μέσω των σωληνώσεων και όχι μόνο. Είναι ένα απ’ τα βαρέα μέταλλα που χρησιμοποιούνται ευρέως στους σωλήνες, με αποτέλεσμα να υπάρχει συχνά στο νερό της βρύσης. Ο μόλυβδος έχει συνδεθεί με προβλήματα στο νευρικό σύστημα, με την υψηλή πίεση, αλλά και με εγκεφαλικά επεισόδια. Γι’ αυτό και αποτελεί μια απ’ τις πιο επιβλαβείς ουσίες που υπάρχουν στο νερό.  

 

Όλα αυτά τα χημικά είναι ένα μικρό δείγμα των ουσιών που έχουν βρεθεί μετά από χημικές αναλύσεις. Ενδεικτικά, μπορεί να υπάρχει αρσενικό και χαλκός μεταξύ άλλων. Τα πιστοποιημένα φίλτρα νερού μπορούν ν’ αφαιρέσουν όλες αυτές τις επικίνδυνες ουσίες από το νερό προστατεύοντας την υγεία σας.  

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες των φίλτρων νερού, συμβουλευτείτε τον σύνδεσμο: https://gr.camelotwater.com/

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.