Λευτέρης Ιωαννίδης για την ανάρτηση του βουλευτή Γ. Αμανατίδη σχετικά με την έκδοση Π.Δ. για το οικοδομικό τετράγωνο 267 μπροστά στο Επισκοπείο Κοζάνης



Ενημερωθήκαμε χθες, από ανάρτηση του βουλευτή κ. Αμανατίδη ότι εκδόθηκε το Π.Δ. για την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης της Κοζάνης στο Ο.Τ. 267, εντός της αυλής του Επισκοπείου Κοζάνης.
Όπως αναφέρει η ανάρτηση, η εξέλιξη αυτή είναι το αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας (Βουλευτής, Δήμος Κοζάνης, Περιφέρεια, Ι.Μ.Σ.Κ.) προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα της Ι.Μ.Σ.Κ. και να χτιστεί ένα σημείο της πόλης που θα έπρεπε να παραμείνει αδόμητο και κοινόχρηστο.
Πρέπει να αναφερθεί ότι: το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης διαχρονικά ήταν αρνητικό στην επιδίωξη της Μητρόπολης να οικοδομηθεί το συγκεκριμένο σημείο της πόλης, αυτή η θέση δυστυχώς άλλαξε επί θητείας Μαλούτα, Μιχαηλίδη και Σημανδράκου.
Η θέση μου για το συγκεκριμένα θέμα, όπως και της παράταξης μας (Δημοτική Κίνηση Κοζάνη Τόπος να ζεις) είναι πάγια και σταθερή, ότι δηλαδή το συγκεκριμένο σημείο, εντός της αυλής του Ιστορικού Επισκοπείου Κοζάνης, δεν θα πρέπει να χτιστεί, αλλά να μετατραπεί σε ανοιχτό, σε πολίτες και επισκέπτες, κοινόχρηστο χώρο προς όφελος της πόλης και των πολιτών.
Σεβόμενοι δε, το αίτημα για την ανέγερση του παρεκκλησίου της Αγίας Αικατερίνης, προτείναμε άλλη θέση οικοδόμησης.
Εν τέλει, θυσιάστηκε ένας ακόμα κοινόχρηστος χώρος σε ένα από τα πιο ιστορικά σημεία τη Κοζάνης.
Αλλά, εκλογές έρχονται!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.