Η μεγαλοπρεπή λιτανεία της εικόνας Παναγίας Ζιδανίου στην Κοζάνη- Πλήθος πιστών στην τοπική θρησκευτική γιορτή (φωτογραφίες – βίντεο)



 

Αργυρώ Ζιάμπα και Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα, συνοδεία τεσσάρων φιλαρμονικών, της στρατιωτικής μπάντας της πόλης και αντιπροσωπείες από τοπικούς Συλλόγους πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Ζιδανιώτισσας το απόγευμα της Κυριακής 23 Απριλίου, στην Κοζάνη.

Μέσα σε ένα χαρμόσυνο κλίμα που δημιουργήσαν οι συμμετέχοντες μουσικοί, η θαυματουργή εικόνα μεταφέρθηκε όπως είθισται από τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στο κέντρο της πόλης.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε στον ναό Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου.

Στην λιτανεία συμμετείχαν και συνόδευσαν με κομμάτια ‘marchia trionfale’ τέσσερις Φιλαρμονικές, η Φιλαρμονική Ένωση Κέρκυρας ‘Καποδίστριας’, Δήμου Καλαβρύτων, ο Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής Γρεβενών ‘Ορφέας’, η Φιλαρμονική του Δήμου ‘Πανδώρα’ και η Στρατιωτική μπάντα της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Κοζάνης.

Πλήθος κόσμου ακολούθησε την πομπή. Ανάμεσά τους πολιτικά πρόσωπα και εκπρόσωποι φορέων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εικόνα θα παραμείνει για προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου έως και τις 4 Μάϊου 2023.

 

 

 

2 σχόλια στο άρθρο “Η μεγαλοπρεπή λιτανεία της εικόνας Παναγίας Ζιδανίου στην Κοζάνη- Πλήθος πιστών στην τοπική θρησκευτική γιορτή (φωτογραφίες – βίντεο)

  1. 1.Μεταβολὴ τῶν θλιβομένων, ἀπαλλαγὴ τῶν ἀσθενούντων Θεοτόκε Παρθένε, τῶν πολεμουμένων ἡ εἰρήνη, τῶν χειμαζομένων ἡ γαλήνη.

    2. Οι βουλευτές της Ν.Δ. παρόντες !
    Μήπως και ξεθωριάσει το προσωπείο της ” θεούσας” (πλην αντιχρίστου) Νεο “δημοκρατικής” κυβέρνησης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.