Aνακοίνωση του Κώστα Φιλιππίδη για υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Φλώρινας



 

Αγαπητές Συμπολίτισσες,  Αγαπητοί Συμπολίτες,

Είμαι ο Κώστας Φιλιππίδης. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Φλώρινα, όπου και επέλεξα ζήσουμε με τη σύζυγό μου και τα παιδιά μας. Ως γονείς, προτεραιότητα μας είναι τα παιδιά μας να αποκτήσουν τις πολιτισμικές βάσεις και τα εφόδια που χρειάζονται για να μεγαλώσουν και να ολοκληρωθούν ως άνθρωποι ζώντας σε μια πόλη ανθρώπινη, ασφαλή και δημιουργική.

Σήμερα όμως, η πόλη μας κινδυνεύει να γίνει μια γηραιά πόλη, οι νέοι φεύγουν τα χωριά ερημώνουν, η υποβάθμιση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής, η μετατόπιση του αναπτυξιακού ενδιαφέροντος και των μεγάλων παρεμβάσεων απειλούν να καταστήσουν το Δήμο μας θεατή των εξελίξεων.

Ο Δήμος μας έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να αναδειχθεί σε μια σύγχρονη, πράσινη, φιλόξενη, δυναμική και βιώσιμη πόλη. Να λάμψει και να πρωταγωνιστήσει ξανά!

Ο Δήμος μας μπορεί να αποτελεί πόλο βιώσιμης ανάπτυξης και εξωστρέφειας, αξιοποιώντας, με σχέδιο και αποτελεσματικότητα κάθε διαθέσιμο ευρωπαϊκό και εθνικό πόρο.

Ο Δήμος μας ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ τις δυνατότητες που μας προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες και η ψηφιακή εποχή ώστε να μπορεί να γίνει ένας έξυπνος Δήμος που συνδυάζει τεχνογνωσία με κοινωνική ευαισθησία, που προάγει και καλλιεργεί την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία,  την κυκλική οικονομία και την πράσινη ανάπτυξη για μια δίκαιη μετάβαση σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο.

Ο Δήμος μας πρέπει να μετατρέψει τις απειλές σε ευκαιρίες και να αναπτύξει ισχυρά αντανακλαστικά στις σημαντικές εξελίξεις σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μέσα από την πολυετή μου εμπειρία και ενασχόληση με το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, μέσα από τις σπουδές μου σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, αλλά και μέσα από την πολυετή μου εθελοντική δράση και ενασχόληση με την κοινωνία των πολιτών, με όραμα και πίστη για τον τόπο μου, και με αποφασιστικότητα για να μην χαθούν και άλλες ευκαιρίες, αποφάσισα να ζητήσω την εμπιστοσύνη σας και να ανακοινώσω την υποψηφιότητα μου ως υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Φλώρινας.

  1. Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΡΕΠΕΙ να είναι προτεραιότητα κάθε δημοτικής πολιτικής και να εκφράζεται σε όλες μας τις πρωτοβουλίες. Γιατί δεν είναι όλα πολιτική. Ούτε είναι όλα οικονομία και αριθμοί. Πρώτα είναι οι άνθρωποι!

  1. Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ

Να κρατήσουμε τους νέους της περιοχής στο τόπο μας με παροχή ουσιαστικών κινήτρων για τη δημιουργία προϋποθέσεων για νέα νοικοκυριά στον τόπο μας. Ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Μεταλιγνιτική Εποχή για εξασφάλιση της  κοινωνική ευημερία της περιοχής, την αποφυγή του brain drain και την μέχρι τώρα ανάσχεσή του, αλλά και της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου. Ενίσχυση της φωνής των νέων και ουσιαστική ενεργοποίηση των Συμβουλίων Νέων με ενίσχυση του ρόλου τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Η Νεολαία Πρωταγωνίστρια είναι το μεγάλο στοίχημα της γενιάς μας!

  1. Η ΔΙΚΑΙΗ, ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Είναι επιτακτική ανάγκη γιατί Δήμος Φλώρινας είναι όλα τα χωριά της, ο Δήμος είναι για όλους όχι μόνο για το κέντρο. Κανένας πολίτης δεν θα μείνει πίσω.

  1. Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Σε ένα κόσμο που αλλάζει  πρέπει να κατανοήσουμε πως μόνο με συνεργασία, συνέργειες και προοπτική μπορούμε να πετύχουμε Περισσότερα με Λιγότερα.

  1. Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ

Η Φλώρινα πρέπει να πάρει τη θέση που της αξίζει στον Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο χάρτη. Να αποτελεί Τουριστικό Προορισμό σε Ελλάδα και Ευρώπη αναδεικνύοντας την ως σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών. Διασύνδεση των Ελλήνων του εξωτερικού με την εγχώρια επιχειρηματική και κοινωνική δραστηριότητα.

Φίλες και φίλοι,

Οι 5 αυτοί λόγοι  με έκαναν να δηλώσω  το «παρών» στη «μάχη» ως επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης που Θα πιάσει το νήμα της δημιουργίας και της προόδου από την αρχή και Θα βάλει ξανά την Φλώρινα σε τροχιά ανάπτυξης. Να πάμε τον Δήμο Φλώρινας  στη θέση που του αξίζει δεν είναι μια τυπική έκφραση αλλά το ηθικό χρέος μας απέναντι στους νέους, στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές.

Σας καλώ ΜΑΖΙ να ΧΤΙΣΟΥΜΕ ένα τόπο που θα αξίζει να παλέψεις, να ζεις και να μεγαλώνεις τα παιδιά σου.

Κώστας Φιλιππίδης

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Φλώρινας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.