Π. Κουκουλόπουλος σε συνταξιούχους: Κατάργηση προσωπικής διαφοράς, νέο ΕΚΑΣ, προστασία 1ης κατοικίας – Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ

 

Τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς που θίγει μεγάλο ποσοστό των συνταξιούχων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και την ανάγκη για ένα νέο ΕΚΑΣ που θα δώσει ανάσα στους χαμηλοσυνταξιούχους και πρέπει να δοθεί άμεσα, παρουσίασε ο υποψήφιος βουλευτής  Πάρις Κουκουλόπουλος στη συνάντηση που είχε με το συντονιστικό των σωματείων συνταξιούχων Κοζάνης την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του συντονιστικού οργάνου κ. Χρήστο Ψαλλίδα για την κατάσταση που βιώνουν οι συνταξιούχοι και για τα αιτήματα τους.

Από τη συζήτηση δεν έλειψε και το πολύ σημαντικό και μείζον θέμα της περιοχής που αφορά την ανάγκη της άμεσης στελέχωσης του Νοσοκομείου Κοζάνης, με προτεραιότητα στη ΜΕΘ ώστε να μην κλείσει. Η υγεία και η περίθαλψη είναι από τα βασικότερα θέματα που ενδιαφέρουν όλους τους πολίτες του νομού και όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκουλόπουλος βρίσκεται σταθερά και διαχρονικά αρωγός και συμμέτοχος σε κάθε προσπάθεια και αγώνα που γίνεται έτσι ώστε το νοσοκομείο να αναβαθμιστεί και να παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη νέα γενιά με τον κ. Κουκουλόπουλο να τονίζει την ανάγκη για το ξεπάγωμα των τριετιών, κάτι που θα σημάνει πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς τους και άρα βελτίωση της ζωής τους, όπως και στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την παροχή ουσιαστικής βοήθειας στην απόκτηση κατοικίας από τα νέα ζευγάρια έτσι ώστε οι νέοι να μπορούν να σχεδιάσουν χωρίς εμπόδια τη ζωή τους. Ξεχωριστή αναφορά έκανε και στην προστασία της πρώτης κατοικίας και της αγροτικής γης που δεν επιτρέπεται σε καμιά περίπτωση να εκχωρούνται σε ξένα funds και σε επιτήδειους, οδηγώντας τους πολίτες σε αδιέξοδο.

Τέλος, συζητήθηκε το μέλλον της περιοχής όπως αυτό διαγράφεται μετά τη βίαιη και άδικη μετάβαση που αποφασίστηκε ερήμην της τοπικής κοινωνίας, με τον κ. Κουκουλόπουλο να επισημαίνει πως «Χρειάζεται άμεσα επανασχεδιασμός του αναπτυξιακού μοντέλου με σοβαρές προτάσεις, σύγχρονες υποδομές και επαναχάραξη των ΑΠΕ στο πλαίσιο της ενεργειακής δημοκρατίας έτσι ώστε να υπάρξουν  σταθερές θέσεις εργασίας για τους νέους», καταλήγοντας πως «Αυτός θα πρέπει είναι ο βασικός μας στόχος για το μέλλον όλων, αλλά κυρίως και πάνω απ’ όλα για το μέλλον των παιδιών μας.»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.