Μιχάλης Καραμπατζιάς για το θέμα των Αιολικών στο Μπούρινο: ‘Θα καταστρέψουμε αυτό το μνημείο της φύσης;’



 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Σε έντονους τόνους κινήθηκε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βοίου, Μιχάλης Καραμπατζιάς κατά την ομιλία του για το θέμα των Αιολικών στο Μπούρινο, ένα από τα θέματα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, με τίτλο «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 27,3MW, στη θέση “Ντρισινίκος” Δ.Ε. Αιανής, Βεντζίου & Σιάτιστας, Δήμων Κοζάνης, Γρεβενών, Βοΐου, Π.Ε. Κοζάνης και Π.Ε. Γρεβενών».

Ο κ. Καραμπατζιάς τόνισε πως ο λαός της Σιάτιστας και της Γαλατινής είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει αυτό το παραμύθι της πράσινης ανάπτυξης να περάσει. ‘Έναν μνημείο της φύσης, με μοναδικά φυτά στον κόσμο- πάνω από 20, περιοχή natura, επενδύσεις πάνω από 1,5 εκατ. € του Δήμου Βοίου στο Μπούρινο, προστατευμένη περιοχή ειδικής σημασίας  χαρακτηρισμένη από τα αρμόδια όργανα της ελληνικής πολιτείας και της Ε.Ε., όλα αυτά παραβιάζονται για την υποτιθέμενη πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα, θα πω εγώ. Θα καταστρέψουμε αυτό το μνημείο της φύσης; Και κακώς που αφήσατε να παρέλθει η ημερομηνία για να γνωμοδοτήσετε’.

‘Είμαστε από αυτούς που ασχοληθήκαμε πάρα πολύ και αποτρέψαμε ένα έργο το 2011 από την εταιρεία «ΡΟΚΑΣ ΑΙΟΛΙΚΗ» που ήθελε στο Μπούρινο να εγκαταστήσει 60 ανεμογεννήτριες . Η Σιάτιστα με τον λαό της απέτρεψε αυτό το έργο, παρότι το Δημοτικό Συμβούλιο Βοίου τότε, ήταν θετικό’.

Την αντίθεσή τους στο θέμα της γνωμοδότησης περί των ΜΠΕ του έργου ΑΣΠΗΕ στη θέση «Ντρισινίκος», ισχύος 27,3ΜW, εξέφρασαν μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Σιάτιστας αλλά και της Επιτροπής Αγώνα κατά των Αιολικών στο Μπούρινο με την παρουσία τους στη συνεδρίαση τοποθετώντας πανό που έγραφε, ‘Κάτω τα χέρια σας από το Μπούρινο’, το βράδυ της Πέμπτης 20 Απριλίου 2023 στην αίθουσα συνεδριάσεων ‘Κοβεντάρειο’.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.