Γ. Κασαπίδης: Στη τελική ευθεία η ανέγερση δύο νηπιαγωγείων στο Δήμο Κοζάνης – Καλύπτουμε τις αυξημένες ανάγκες για νέες σχολικές κτιριακές υποδομές



 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα κατασκευής δύο νέων νηπιαγωγείων στην Π.Ε. Κοζάνης, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με κονδύλια που εξασφάλισε μέσω του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Δήμο Κοζάνης.

Συγκεκριμένα, ξεκίνησαν και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη έργα, στο 10ο νηπιαγωγείο Κοζάνης, προϋπολογισμού 1.215.628,54 €, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες περίπου 75 νηπίων και στο 15ο νηπιαγωγείο Κοζάνης προϋπολογισμού 1.465.345,54 €, δυναμικότητας 50 νηπίων.

Τα υπό κατασκευή νέα νηπιαγωγεία επισκέφθηκε χθες, 20 Απριλίου 2023, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Κασαπίδης και η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κοζάνης, Κατερίνα Δαδαμόγια, συνοδευόμενοι από υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Κοζάνης. Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την πορεία των εν λόγω έργων δηλώνοντας την ικανοποίηση του για την εξέλιξή τους καθώς η ολοκλήρωσή τους αναμένεται μέσα στο 2023.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στα υπό ανέγερση νηπιαγωγεία ο κ. Κασαπίδης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Έχουμε καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στον ευαίσθητο τομέα της σχολικής στέγης, που περιλαμβάνει τις απαραίτητες εργασίες και τον προγραμματισμό για την ανέγερση νέων σύγχρονων  σχολείων  καθώς και τη συντήρηση των υφιστάμενων  σχολικών μονάδων».

Στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι να ανταποκριθεί  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας. Τα παιδιά μας πρέπει να φοιτούν σε ένα σύγχρονο ασφαλές και φιλικό περιβάλλον.

 

 

2 σχόλια στο άρθρο “Γ. Κασαπίδης: Στη τελική ευθεία η ανέγερση δύο νηπιαγωγείων στο Δήμο Κοζάνης – Καλύπτουμε τις αυξημένες ανάγκες για νέες σχολικές κτιριακές υποδομές

  1. Στέλιος Κ.καθηγητης.

    - Edit

    Απαντήστε

    Δύο νηπιαγωγεία.
    Κανονικά 50 έπρεπε να γίνουν μαυρογιαλουροι,για να είναι είδηση.
    Με μείωση του πληθυσμού κατά 10% και καμαρωνετε για 2 νηπιαγωγεία…
    Γέμισαν οι πολυκατοικίες
    απο νηπιαγωγεια σε ισόγεια σε ημιυπόγεια και σε τρίτους ορόφους.,.,
    Σας πήρε ο πονος για τα παιδιά και για το φιλικό περιβάλλον τους!
    Γέμισε η Ελλάδα με νηπιαγωγεία χωρίς αυλές,χωρίς παράθυρα, χωρίς ήλιο, νηπιαγωγεία δώματα- πλυσταρια σε ταράτσες και θέλετε να σας δοξάσουμε για δύο νηπιαγωγεια!
    Μακάρι να γίνουν και να είναι τυχερά τα παιδάκια, έστω αυτών των νεόδμητων νηπιαγωγειων.
    Γέμισε η χώρα με σχολεία ,σχολεία γεμάτα προβλήματα ,χωρίς βασικές υλικοτεχνικες υποδομές,με αίθουσες ανήλιαγες,με αίθουσες χωρισμένες με γυψοσανιδες,με αίθουσες- χωρίσματα διαδρομών,με αίθουσες που πέφτουν σοβαδες στα θρανια των παιδιών.με αίθουσες μετακινουμενων θρανιοκαθισματων ,αναλόγως με τη μεριά που στάζουν τα ταβάνια και …και θα
    σας δοξασουμε για.,για δύο νηπιαγωγεία.. εν ετει 2023!!
    Χώρα τριτοκοσμική καταντησατε την περήφανη ελλαδα!
    Ψωροκωσταινα Ελλάδα που κουρεύεις τα δάνεια υπουργών, πρωθυπουργων ,βουλευτων κατά 97% και πετάς ψίχουλα ,φτιάχνοντας 2 νηπιαγωγεία σε κάθε μία απ τις 13 περιφέρειες σου.
    Δύο νηπιαγωγεία, μάλιστα,αύριο το πρωί θα το φέρει το θέμα ο μπαιντεν στο κογκρεσο!!
    Η Περιφερειακή αρχή σχεδιάζει το μέλλον των παιδιών, σχεδιάζει καινούριες και πολλές δουλειές για τους γονείς, για να μπορούν τα παιδιά τους να μαθαίνουν γράμματα σε ανθρώπινα σχολεία.
    Όλοι οι παραπάνω πολιτικοί που κουρεύουν τα δάνεια τους για να φτιάχνουν βίλες και πισίνες..αν κουρεύαν τς δάνεια τους κατά 96% ,θα γέμιζε η Ελλάδα με καινούρια σχολεία και οι αυλες των θα ήταν γεμάτες από όμορφες βρύσες για να ξεδιψουν οι μαθητές..με ελάχιστο νερό που ξοδευεται για τις πισίνες τους…
    Τα σχολεία πρέπει να χουν τεράστιες αυλές, μεγάλες αυλές ,να τρέχουν πανω- κάτω τα παιδιά κι όχι σχολεία με μαντρωνενα παιδιά σε ημιυπόγεια ,σαν ιχθυοτροφεια( εδώ επιτρέπεται και η συνεργασία για να το καταλαβετε).
    Αδειασαν τα χωριά από κόσμο,η υπογεννητικοτητα στο ζενίθ,τα σχολεία των χωριών αραχνιασμένα,μισογκρεμισμενα,καταφυγη τρωκτικων και καταφυγή λαγωών( Π.Δ)
    με μια σκουριασμενη ταμπέλα και μισογράμματη που γράφει ΔΗΜ Τ Κ Ο ΣΧΟ Λ Ι Ο( με φαγωμένα τα Ο,Ι και Ε) και …και ….2 νηπιαγωγεία καινούρια στην πόλη και μέχρι να παραδοθούν στην εκπαίδευση ,την πρωτοβάθμια, τα νέα σχολεία, τα νέα νήπια θα εγγραφούν σε καμία Αθήνα ή θεσνικη ή
    σε καμία Γερμανία ή Αυστραλία .
    Τωρα;τώρα που θα γίνουν τα 2 νέα νηπιαγωγεία,αφού ερημωσαν τα σχολειά των χωριών και πόλεων…θα χαίρεται ή μάλλον θα λυπάται ο Κωστής Παλαμάς
    που έγραψε το ποίημα …το Ωραίο και Μεγάλο κι Αληθινό ” τα σχολειά χτίστε”
    Θα χαίρεται ή θα λυπαται;
    Ας ξαναδιαβάσω το ποίημα του,για να’βρω απάντηση.

  2. Και ο προηγούμενος,εκτός από δύο γέφυρες που γκρέμισε,δεν έκανε κάτι.Και τώρα θέλει να μας σώσει σαν βουλευτής.Αλλά εμείς ψηφίζουμε δημοσιογράφους γιατί τους βλέπουμε στην τηλεόραση και όχι ικανούς τεχνοκράτες να διοικήσουν.Οι παπάδες όμως χόρτασαν χρήμα από τον Κασαπίδη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.