Νέες ελλείψεις φαρμάκων-Η κυβέρνηση εγκληματεί εις βάρος της υγείας του λαού- Ουσιαστικά μέτρα τώρα



 

Νέες ελλείψεις φαρμάκων.Η κυβέρνηση εγκληματεί εις βάρος της υγείας του λαού-.Ουσιαστικά μέτρα τώρα. Όχι άλλες κοροϊδίες.

Οι ελλείψεις φαρμάκων συνεχίζονται και αυξάνονται. άλλα είκοσι φάρμακα έχουν εξαφανιστεί  από τα φαρμακεία, απολύτως αναγκαία για την αντιμετώπιση σοβαρών νοσημάτων,, όπως για ζακχαρώδη διαβήτη, για αναπνευστικές παθήσεις ,για θρομβώσεις, για υπέρταση  και άλλα.

Οι αιτίες έχουν σχέση και με τις παράλληλες εξαγωγές σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις οποίες οι τιμές είναι μεγαλύτερες και συνεπώς μεγαλύτερα και τα περιθώρια κέρδους για τους φαρμακοβιομήχανους!!!

Η κυβέρνηση εξαντλείται σε ανακοίνωση μέτρων εντελώς επικοινωνιακού χαρακτήρα, όπως συνεχείς ελέγχους ,που δεν έχουν καμία αποτελεσματικότητα.

Το φάρμακο όμως είναι κοινωνικό αγαθό, η έλλειψη του σκοτώνει!

Δεν μπορεί η κυβέρνηση να συνεχίσει να κοροϊδεύει τους ασθενείς και τις οικογένειες τους. Δεν μπορεί να συνεχίσει να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό.

Απαιτείται η λήψη ουσιαστικών μέτρων τώρα.

-Να απαγορευτούν οι παράλληλες εξαγωγές.

-Να διενεργούνται από αρμόδιο δημόσιο φορέα συνεχείς και αξιόπιστοι έλεγχοι στο κύκλωμα παραγωγής, τιμολόγησης, ποιοτικού ελέγχου και επάρκειας αναγκαίων φαρμάκων.

-Να  δημιουργηθεί Εθνικός Φορέας Φαρμακοβιομηχανίας και Εθνική Φαρμακαποθήκη, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες σε βασικά φάρμακα.

-Να εφαρμοστεί τιμολογιακή πολιτική στα φάρμακα, που να εξασφαλίζει τον έλεγχο στο πραγματικό κόστος παραγωγής τους και να βάζει τέλος στις αυθαίρετες ανατιμήσεις φαρμάκων.

-Να σταματήσει η κυβέρνηση να αξιοποιεί τις ελλείψεις φαρμάκων για να αυξάνει τις τιμές προς όφελος των φαρμακοβιομηχάνων.

Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει κάθε πολίτης να έχει την δυνατότητα να το προμηθεύεται. Η υγεία και η ζωή είναι πάνω από τα κέρδη τους.

Το Γραφείο Τύπου 20.4.2023

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.