Απεργία και κινητοποίηση των Αστικών Γραμμών Κοζάνης-‘Ζητάμε πρόσβαση που θα εξυπηρετεί όλους τους πολίτες’ (βίντεο)



 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Για πρώτη φορά σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας και απεργία προχώρησε η διοίκηση και οι εργαζόμενοι των ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Κοζάνης, με πορεία των αστικών στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, το πρωί της Πέμπτης 20 Απριλίου 2023.

Η αφορμή για την σημερινή  κινητοποίηση όπως τονίζει η διοίκηση είναι ‘να βρεθεί  ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την θέση και εξυπηρέτηση των πολιτών- επιβατών κατά τη διάρκεια εργασιών αλλά και μετά την ολοκλήρωση ανάπλασης της πλατείας Λασσάνη’.

Πιο συγκεκριμένα τα αιτήματα της διοίκησης και των εργαζομένων των αστικών ‘ζητάμε από τον δήμο Κοζάνης να λυθεί το θέμα της πλατείας Λασσάνη. Πάντα είμαστε υπερ της ανάπλασης και θέλουμε να γίνει η ανάπλαση της πλατείας Λασσάνη. Στην αρχή αυτό που ζητούσαμε ήταν να υπάρξουν δύο θέσεις και για το σταθμαρχείο, στην κάτω πλευρά της πλατείας για να λυθεί το θέμα. Δεν έγινε δεκτό. Προσπαθούσαμε να έρθουμε σε διαπραγμάτευση με το δήμο Κοζάνης. Δεν υπήρχε η ανάλογη ανταπόκριση. Έτσι ζητάμε από τον δήμαρχο Κοζάνης να αναλάβει προσωπικά το θέμα. Βλέπουμε κάποιες κινήσεις που δεν αρμόζουν σε έναν δήμο’.

‘Ζητάμε να βρεθεί λύση για πρόσβαση κοντά στο κέντρο να υπάρχει ολιγόλεπτη στάθμευση και ένα σταθμαρχείο, ώστε τα τοπικά διαμερίσματα και οι πολίτες να εξυπηρετούνται στο κέντρο. Ο στόχος μας να συζητήσουμε πραγματικά πως θα εξυπηρετηθεί ο κόσμος και να βρεθεί μία λύση που θα είναι αποδεκτή από όλους και θα εξυπηρετεί το κοινό’.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.