Πιο υποτελείς δεν γίνεται ….- Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης



 

Οι αρχηγοί των κομμάτων, οι διεκδικητές της εξουσίας στην Ελλάδα στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 ούτε άκουσαν, ούτε διάβασαν τις προειδοποιητικές δηλώσεις Λαγκάρντ, Μακρόν, Σαρλ Μισέλ, Ορμπάν για το παγκόσμιο γίγνεσθαι και την υποταγμένη στα συμφέροντα των ΗΠΑ  πολιτική της ΕΕ. Όλοι πλέον βλέπουν καθαρά την μονοδιάστατη πολιτική των ΗΠΑ. Ελάχιστοι για την ώρα επισημαίνουν το αποκλειστικό ενδιαφέρον για τα ίδια συμφέροντα των Αμερικανών, αγνοώντας, αδιαφορώντας, ακόμα και εκβιάζοντας «συμμάχους» που χάνουν σχεδόν τα πάντα (ΕΕ) υπηρετώντας τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Κριστίν Λαγκάρντ (πρόεδρος ΕΚΤ): Η Λαγκάρντ μπήκε στη μάχη καθώς οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μια πιθανή χρεοκοπία που θα μπορούσε να προκαλέσει σοκ στην παγκόσμια οικονομία, αναφέρει το Bloomberg. Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν επιμένει ότι δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις για το όριο του χρέους με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι να εκφωνεί ομιλία άμεσα στο χρηματιστήριο της Ν.Υ. Οι Ρεπουμπλικάνοι επιδιώκουν να συνδέσουν την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους με περικοπές στις δαπάνες των ΗΠΑ. Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν, τραπεζίτες κ.α. αξιωματούχοι, έχουν προειδοποιήσει εδώ και μήνες να μην οδηγήσει ο Μπάιντεν τις ΗΠΑ στο χείλος του γκρεμού. Μια παρόμοια αναμέτρηση το 2011 ταρακούνησε τις χρηματοπιστωτικές αγορές και υποχρέωσε τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να συμφωνήσει σε περικοπές δαπανών ύψους άνω των 2 τρισεκατομμ. δολ για μια δεκαετία προκειμένου να τερματιστεί η κρίση. “Καταλαβαίνω την πολιτική, είπε η κ Λαγκάρντ, έχω ασχοληθεί και εγώ με την πολιτική. Αλλά υπάρχει μια στιγμή που πρέπει να υπερισχύσει το ανώτερο συμφέρον του (Αμερικανικού) έθνους”…..

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε: «το να είσαι σύμμαχος δεν σημαίνει ότι είσαι υποτελής, δεν σημαίνει ότι δεν έχεις το δικαίωμα να σκεφθείς μόνος» …..  Μέσα σε αυτό το κλίμα η Γαλλία μπλόκαρε πρόσφατα απόφαση της συνόδου κορυφής του Μαρτίου για τη χρηματοδότηση της προμήθειας βλημάτων πυροβολικού διαμετρήματος 155 χλστ., ύψους δύο δισ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ειρήνης που παράγονται στην Πολωνία, τη Γερμανία και τη Γαλλία για τον ουκρανικό στρατό…. Τις απόψεις Μακρόν στήριξε και ο Βέλγος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ!

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν υποστήριξε στην εβδομαδιαία ραδιοφωνική του ομιλία τη θέση του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν! «Είναι απαραίτητο να σκεφτούμε αν τα συμφέροντα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής συμπίπτουν με τα ευρωπαϊκά. Ο Γάλλος πρόεδρος αναζητά πιθανούς εταίρους και όχι εχθρούς ….»

Οι λαλίστατοι δικοί μας (Μητσοτάκης-Τσίπρας-Ανδρουλάκης) περί άλλων τυρβάζουν. Πιότερη υποτέλεια στον Αμερικάνικο παράγοντα δεν γίνεται! Η πολιτική τους «πάρτε τα όλα», δώστε μας μόνο την «καρέκλα»!  Καμία κουβέντα (όχι προσπάθεια) για περήφανη εθνική πολιτική, σαν να μην ανήκει η Ελλάδα στους Έλληνες.  Κρυμμένοι πίσω ή κάτω από τη φουστίτσα της κ Φον Ντερ Λάιν, κουνούν μόνον καταφατικά το κεφάλι κι ας πήρε την μεγάλη-καταστροφική κατηφόρα η ΕΕ. Δεν τους νοιάζει παρά μόνον η καρέκλα!11

Σημ.: Στις 9 Μαΐου στο Ζάππειο, ημέρα επετείου της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΕ θα παραστούν από κοινού οι ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΣΑΜΑΡΑΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ και θα μιλήσουν για την κρίση στην ΕΕ και το μέλλον της Ευρώπης. Εφόσον πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, είναι βέβαιο ότι οι Κώστας Καραμανλής & Αντώνης Σαμαράς, θα ανταποκριθούν στα θέλω του ελληνικού λαού και θα στείλουν τα σωστά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση …..  Ο Γάλλος πρόεδρος αναζητά συμμάχους ….

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.