Σύμβαση για αντιπλημμυρικά έργα στη Δημοτική Κοινότητας Πτολεμαΐδας, υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς



 

Στην υπογραφή σύμβασης για την υλοποίηση ενός ακόμη σημαντικού έργου υποδομής που αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα Δ.Κ. Πτολεμαΐδας προϋπολογισμού μελέτης 750.000,00 € και συμβατικού αντικειμένου  482.525,08 €, προχώρησε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς με την νόμιμη εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΕΡΓΟΔΟΣ ΙΚΕ».

Πρόκειται για παρέμβαση που θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την ευρύτερη περιοχή του επαρχιακού οδικού άξονα Πτολεμαΐδας – Άρδασσας, ειδικότερα  στο ύψος της περιμετρικής τάφρου Πτολεμαΐδας, με σκοπό τη διασφάλιση της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής και της ασφαλούς κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων και την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων

Πιο συγκεκριμένα, με το συγκεκριμένο έργο θα αντιμετωπιστούν τα σημαντικά προβλήματα πλημμύρας που παρατηρούνται κυρίως με λιμνάζοντα νερά στο οδόστρωμα, τα οποία υπονομεύουν την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων, κυρίως με την αποστράγγιση των υδάτων κατά τον οδικό άξονα και τη διόδευση των παροχετευτικών υδάτων κατά μήκος της επαρχιακής οδού.

Η δημοτική αρχή συνεχίζει να προσθέτει στην κατεύθυνση δημιουργίας έργων σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας των πολιτών και των υποδομών του Δήμου Εορδαίας, με το πρώτο ουσιαστικό βήμα υλοποίησης έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής μας, να γίνεται πραγματικότητα.

Στην  υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας & Προγραμματισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νικόλαος Φουρκιώτης, ενώ να σημειωθεί ότι  η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το Πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΤΣΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I ).

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.