Εκπαιδευτική δράση από την GO Alive σε Κοζάνη και την Κατερίνη



 

Η GO Alive, ενημερώνει σχετικά με την εκπαιδευτική δράση της που ξεκίνησε μόλις να  υλοποιείται στις πόλεις της Κοζάνης και της Κατερίνης.

Το αντικείμενο της δράσης είναι :

  • Αυτογνωσία
  • Εκπαιδευτική Πληροφόρηση
  • Ενσυνειδητότητα
  • Διαχείριση του χρόνου

Πρόκειται για μία ιδέα που γεννήθηκε με βάση τις ανάγκες της σημερινής κοινωνίας, που προκύπτουν από την εξάρτηση του σύγχρονου τρόπου ζωής από τις τεχνολογίες, η οποία εστιάζει κυρίως στην προτεραιότητα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης.

Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων σωστής διαχείρισης της τεχνολογίας. Στόχος του είναι να ενισχύσει την κοινωνική και ψηφιακή ευημερία των νέων, βοηθώντας τους να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε να λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με τη χρήση των ψηφιακών μέσων ελέγχοντας τους καθοριστικούς για την υγεία τους παράγοντες.

Επιπλέον, το πρόγραμμα επικεντρώνεται στο να αναπτύξουν οι νέοι τις ψηφιακές δεξιότητες και τις δεξιότητες ζωής χρησιμοποιώντας ποικίλες μεθοδολογίες, μέσω μη τυπικής μάθησης, βιωματικές, συνεργατικές και συμμετοχικές (π.χ. παιχνίδια ρόλων, ομαδικά παιχνίδια, συζητήσεις). Με αυτόν τον τρόπο, δίνεται η ευκαιρία στους νέους πρώτα να εξασκηθούν και στη συνέχεια να αποκτήσουν τις γνώσεις, τις στάσεις και τις δεξιότητες που χρειάζονται για μια πιο υγιή ζωή εκτός και εντός του διαδικτύου.

Τα προγράμματα υλοποιούνται από την GO Alive και υποστηρίζονται και συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το πρόγραμμα Erasmus+ μέσω του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Η “GO Alive” είναι οργάνωση νεολαίας με έδρα την Κοζάνη και έχει στόχους:

  • την εκπαιδευτική, επαγγελματική, πολιτιστική και πνευματική ενδυνάμωση και ανάπτυξη των νέων (κυρίως αυτών με μειωμένες ευκαιρίες λόγω κοινωνικών, οικονομικών ή γεωγραφικών εμποδίων) και τη βελτίωση των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων τους, διευκολύνοντας την ενεργό ιδιότητα του πολίτη, την απασχολησιμότητά τους και τη μετάβασή τους στην αγορά εργασίας.
  • την υποστήριξη της κινητικότητας νέων εθελοντών, εκπαιδευομένων και εργαζομένων και την προώθηση του youth work και των νεανικών πρωτοβουλιών
  • την προαγωγή της ενσυνειδητότητας, της ευεξίας, της υγείας και του ισορροπημένου τρόπου ζωής, με έμφαση στην πρόληψη και την ενεργό/υγιή γήρανση.
  • την προώθηση των αξιών της μη τυπικής εκπαίδευσης με συμμετοχικό χαρακτήρα και της άτυπης μάθησης, που συμβάλλουν στην κοινωνικο-εκπαιδευτική ανάπτυξη των ατόμων, αλλά και της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες, ιδιαίτερα σε άτομα που την έχουν εγκαταλείψει πρόωρα λόγω συνθηκών.

 

*Για περισσότερες πληροφορίες:

Email: info@goalive.eu

Δ/νση: Σ. Μπλιούρα 2, Κοζάνη, Τ.Κ. 50131

Τηλ. Επικοινωνίας: 2461308380

Facebook: GOAliveNGO

Instagram: go.alive

LinkedIn: go.alive

TikTok: go.alive

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.