Πότε είναι του Αγίου Γεωργίου;



 

Η γιορτή του Αγίου Γεωργίου είναι κινητή και δεν πέφτει κάθε χρόνο την ίδια ημερομηνία. Εξαρτάται πάντα από το πότε είναι το Πάσχα.

Κανονικά, η μνήμη του Αγίου Γεωργίου τιμάται στις 23 Απριλίου. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Είναι μια μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης και επειδή ορισμένα τροπάρια που ψάλλονται στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου περιέχουν Αναστάσιμα λόγια, η γιορτή δεν γιορτάζεται πριν από την Ανάσταση του Χριστού. Η γιορτή του Αγίου Γεωργίου για το 2023 είναι στις 23 Απριλίου, δηλαδή στην κανονική ημερομηνία.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πότε είναι του Αγίου Γεωργίου;

  1. Ο ΄Αγιος Γεώργιος
    γεννήθηκε στην Καππαδοκία της Μικράς Ασίας. Σε ηλικία δεκαοχτώ χρόνων ο Γεώργιος κατατάχθηκε στον ρωμαϊκό στρατό. Ξεχώριζε για τα χαρίσματά του και πολύ σύντομα έγινε χιλίαρχος. Ως αξιωματικός ελευθέρωσε αιχμαλώτους και υπερασπίστηκε τους φτωχούς. ΄Οταν ο ειδωλολάτρης αυτοκράτορας Διοκλητιανός έδωσε διαταγή στους στρατιώτες του να συλλαμβάνουν και να βασανίζουν τους χριστιανούς, 0 ΄Αγιος ομολόγησε με θάρρος ότι είναι χριστιανός. Ο Διοκλητιανός διέταξε να τον συλλάβουν και να τον βασανίσουν. Ο ΄Αγιος, παρά τα φοβερά βασανιστήρια που του έκαναν, έμεινε πιστός στον Χριστό μέχρι το τέλος της ζωής του. Ο αυτοκράτορας, βλέποντας ότι δεν μπορούσε να του αλλάξει την πίστη, διέταξε να τον αποκεφαλίσουν.
    Το τίμιο σώμα του το πήρε ένας μαθητής του Αγίου και το μετέφερε στη Λύδδα της Παλαιστίνης, όπου και το έθαψαν οι χριστιανοί με μεγάλες τιμές. Εκεί, αργότερα, κτίστηκε ναός προς τιμή του.
    Ο ΄Αγιος Γεώργιος ονομάστηκε από την Εκκλησία Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.