Επικήδειος για τον Ευάγγελο Ντάγκα – Γράφει ο Αστέρης Χ. Χριστοδούλου



 

Φίλε και συνάδελφε ως μέλη του Συνδέσμου Γραμμάτων & Τεχνών (ΣΓΤ) του Ν. Κοζάνης, Βαγγέλη Ντάγκα

Παρουσιαστή νέων εκδόσεων, Σχολικέ Σύμβουλε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Ν. Κοζάνης, Συνδικαλιστή, Οικογενειάρχη και όσες ακόμη ιδιότητές σου οφείλει να αναφέρει κάποιος αποχαιρετώντας σε.

Υπήρξες, βεβαιότατα, παράδειγμα φιλομάθειας, προσφοράς στα Γράμματα, στην Παιδεία γενικότερα. Διακρίθηκες σε τόσους πολλούς τομείς και με επιδόσεις πολύ πάνω από το μέσο πολίτη! Σεμνυνόσουν για τη Βιβλιοθήκη σου στον πατρικό σπίτι σου, τη Σαρακίνα.

Δεν είμαι ο αποκλειστικός γνώστης των πολυσχιδών σου δραστηριοτήτων.

Μόλις ενημερώθηκα για τη θανή σου από τον φίλτατο συμπέθερό σου, Κώστα, ενημέρωσα το γιο μου, Χριστόδουλο κι εκείνος ακαριαία μου υπενθύμισε την παρουσίαση-κριτική σου στην εφημερίδα «Ο ΧΡΟΝΟΣ», το 2003 για το ΛΕΞΙΚΟ του Κοζανίτικου ιδιώματος, όπως έκανες σε εβδομαδιαία βάση για πολλές από τις νέες εκδόσεις συμπολιτών μας Δυτικομακεδόνων και για πολλά χρόνια.

Άφησα για το τέλος την τριαδική συνεργασία μας με τον Απόστολο Παπαδημητρίου, το 2016-2018 για το ΒΙΒΛΙΟ των βιβλίων που κατέχουν οι Δημόσιες, Δημοτικές, καθώς και των Συνδέσμων, Συλλόγων κ.ά. Βιβλιοθήκες της Δυτικής Μακεδονίας. Αυτό το ΒΙΒΛΙΟ ήταν ο 22ος τόμος «Δυτικομακεδονικά Γράμματα» του ΣΓΤ, που εκδόθηκε το 2018, με θέμα «ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» σε ιδέα του ομότιμου Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Παντελή Β. Πάσχου εκ Λευκοπηγής Κοζάνης, για το Χρυσούν Ιωβηλαίον, δηλ. τα 50χρονα του ΣΓΤ Ν. Κοζάνης που τόσο πιστά, μακρόχρονα και με προσωπικές θυσίες υπηρέτησες.

Του Συνδέσμου, που για την οικοδόμησή του, μόχθησαν και πολλοί δάσκαλοι και δασκάλες, συνάδελφοί σου, με πρωτεργάτη τον αείμνηστο Δάσκαλο, Κώστα Σιαμπανόπουλο. Παραδειγματιζόμαστε απ’ τη δράση σας.

Ο Πανάγαθος Θεός, είθε, να σε κατατάξει μεταξύ των δικαίων σε τόπο όπου «ουκ έστιν πόνος, οδύνη, λύπη και στεναγμός, αλλά ζωή ατελεύτητος» και να απλώσει βάλσαμο στον πόνο της συζύγου σου, των τέκνων, του εγγονού και όλων των μελών της οικογενείας σου, όπως και των φίλων και γνωστών σου!

Καλόν Παράδεισο, φίλε Βαγγέλη!

Αιωνία σου η μνήμη!

Αστέρης Χ. Χριστοδούλου

Πάσχα, 16 Απριλίου 2023

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.