Τραυματισμοί παιδιών από βεγγαλικά την Ανάσταση: Χειρουργήθηκαν δύο αγόρια που ακρωτηριάστηκαν – Αναρρώνει 7χρονη



 

Πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς παιδιών προκάλεσε και φέτος το έθιμο με τα βεγγαλικά το βράδυ της Ανάστασης με ορισμένα από τα περιστατικά να μεταφέρονται στα νοσοκομεία καθώς ήταν απαραίτητο το χειρουργείο.
Τρία παιδιά από Ρόδο, Αγκίστρι και Σύμη τραυματίστηκαν βαριά από κροτίδες που έπεσαν μετά το «Χριστός Ανέστη» το βράδυ της Ανάστασης, ενώ ένα ακόμα παιδί από την Πύλο τραυματίσθηκε στο χέρι και διακομίσθηκε για το λόγο αυτό στην Αθήνα. Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ακόμα 4 άνδρες τραυματίστηκαν στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, στην προσπάθεια τους να ανάψουν βεγγαλικά.

Αναλυτικότερα, πολλαπλά εγκαύματα προκάλεσε κροτίδα σε 14χρονο αγόρι στο Αγκίστρι το οποίο ακρωτηριάστηκε στα δάχτυλα του αριστερού χεριού ενώ τραυματίστηκε και στο δεξί του χέρι. Εξαιτίας τω βεγγαλικών 13χρονο αγόρι στη Σύμη είχε μερικό ακρωτηριασμό στα δάχτυλα του δεξιού χεριού του και τραυματίστηκε στο πρόσωπο. Για τον λόγο αυτό το παιδί αεροδιακομίσθηκε στην Αθήνα.

Ο 13χρονος και ο 14χρονος που τραυματίστηκαν από βεγγαλικά νοσηλεύονται στο «Παίδων Αγία Σοφία». Τα παιδιά χειρουργήθηκαν και βρίσκονται στη διαδικασία αποκατάστασης. Σημειώνεται ότι ο 8χρονος που τραυματίστηκε στο χέρι από κροτίδα στην Πύλο διακομίσθηκε και εκείνος στην Αθήνα.

Στο νοσοκομείο και 7χρονη στη Ρόδο – «Κάηκε στο πρόσωπο»
Στο νοσοκομείο πέρασε τη νύχτα της Ανάστασης 7χρονο κοριτσάκι στη Ρόδο. Ένα από τα βεγγαλικά που εκτοξεύθηκαν στο χωριό Μασσάρι το τραυμάτισαν προκαλώντας του σοβαρά εγκαύματα.

«Καμένο στο πρόσωπο, είναι εντάξει στο σπίτι του, νοσηλεύτηκε ένα 24ωρο στο νοσοκομείο και πήγε στο σπίτι του. Έχει εγκαύματα[…] Κάτι πρέπει να γίνει, από το να απαγορευτούν που κυκλοφορούν στο εμπόριο, δεν λέγονται πια βεγγαλικά και δυναμιτάκια. Είναι δυναμίτες» τόνισε ο Πρόεδρος Κοινότητας Μαλώνας, Νεκτάριος Μουστακέλλης.

Πεδίο μάχης έγινε και το Λεωνίδιο Αρκαδίας όπου τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να πυροδοτήσουν βεγγαλικά στην ενορία του Αγίου Βασιλείου. Οι άνδρες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας με τους δύο να διακομίζονται στην Τρίπολη λόγω των εγκαυμάτων που έφεραν στα χέρια και το στήθος.

«Πήγα να το πετάξω και έσκασε κατευθείαν»
Νεαρός που τραυματίστηκε από δυναμιτάκι μίλησε στην ΕΡΤ και εξήγησε πόσο εύκολο είναι να χτυπήσει κάποιο παιδί από αυτές τις μικρές αλλά επικίνδυνες εκρήξεις: «Όπως πήγα να το πετάξω σκάει κατευθείαν… Πάω να το πιάσω το παίρνω το ανάβω και με το που πάω να το πετάξω σκάει κατευθείαν». Την ίδια στιγμή, ο πατέρας του νεαρού νιώθει τυχερός που δεν συνέβη τίποτε σοβαρότερο στον γιο του, κάτι από το οποίο δεν γλίτωσαν άλλα παιδιά.

«Στην ατυχία τους ήταν τυχερός που δεν έχασε κανένα δάχτυλο. Τα παιδιά να μην ασχολούνται καθόλου με αυτά τα πράγματα γιατί τώρα και σκάνε και γκαζάκια και χίλια δυο και δεν ξέρω που θα καταλήξει αυτό το πράγμα[…] Όπως είπα και προηγουμένως στον γιο μου αυτά πρέπει να σταματήσουν γιατί μπορεί να γίνουν χειρότερα. Όπως ήταν ένα παιδάκι προηγουμένως με 4 δάχτυλα κομμένα. Ήταν πριν από εμάς».

Στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής αναρρώνουν τα παιδιά από Σύμη & Αγκίστρι
Στο Παίδων «Η Αγία Σοφία» μεταφέρθηκαν τα δύο παιδιά, που τραυματίστηκαν από βεγγαλικά. Πρόκειται για έναν 13χρονο από τη Σύμη και έναν 14χρονο από το Αγκίστρι. Χειρουργήθηκαν και νοσηλεύονται στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και βρίσκονται στη διαδικασία της αποκατάστασης.

Όπως ανέφερε δημοσιογράφος της ΕΡΤ, νωρίτερα ολοκληρώθηκε με επιτυχία το χειρουργείο του 13χρονου ο οποίος αναρρώνει. Σύμφωνα με τους γιατρούς και το χειρουργείο του 14χρονου από το Αγκίστρι πήγε καλά και βρίσκεται και αυτός στη διαδικασία της αποκατάστασης .

Δείτε εδώ

ethnos.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Τραυματισμοί παιδιών από βεγγαλικά την Ανάσταση: Χειρουργήθηκαν δύο αγόρια που ακρωτηριάστηκαν – Αναρρώνει 7χρονη

  1. Πανηγυρτζηδες ,πανηγυρτζηδες.
    Κι όλοι αυτοί που μόλις ακούν το Χριστός Ανέστη κι αρχίζουν να ρίχνουν
    κροτίδες και βεγγαλικά και κόβουν χέρια και πόδια και καρωτίδες ανυποψίαστων μικρών και μεγάλων ανθρωπων πιστών…είναι χριστιανοι ορθοδοξοι.
    Με το Χριστός Ανέστη αρχίζουν να καινε τον Ιούδα στο προαύλιο των εκκλησιων και καίγονται αυτοί που παρακολουθούν πάρα ο Ιουδας!
    Τι σχέση έχει ο Χριστός με τα καραγκιοζλικια σας;
    Σας βλέπει από κει ψηλά όλους τους υποκριτές και λυπαται!
    Βρε θεομπαιχτες;μπαίνει το Άγιο Φως μέσα σε αεροπλάνα;
    Χρειάζεται το Άγιο Φως να το συνοδεύουν πολιτικοί και θρησκευτικοι υποκριτές,σαν εκείνους που Τον Σταυρωσαν;με άλλα όμως ονοματα;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.