Πλήθος κόσμου στην κεντρική πλατεία Κοζάνης για την Ανάσταση του Κυρίου  (φωτογραφίες και βίντεο)



 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Κοζάνης και πέριξ του ναού, το βράδυ του  Μ. Σαββάτου, για να γιορτάσει την Ανάσταση του Κυρίου.

Με την συνοδεία της στρατιωτικής μπάντας της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Κοζάνης, οι ιερείς ανέβηκαν στο βήμα και ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλος, έψαλε το Χριστός Ανέστη, οι καμπάνες χτυπούσαν χαρμόσυνα, ενώ ο κόσμος αντάλλαξε ευχές και τσούκρισε αυγά, όπως ορίζει και το έθιμο.

Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη! Καλό Πάσχα με υγεία.

 

Δείτε το βίντεο του KOZANILIFE.GR:

2 σχόλια στο άρθρο “Πλήθος κόσμου στην κεντρική πλατεία Κοζάνης για την Ανάσταση του Κυρίου  (φωτογραφίες και βίντεο)

  1. Την ώρα που ο Χριστός πέθαινε το έργο που επετέλεσε φαινόταν αδύναμο, οικτρό, καταδικασμένο σε απώλεια. Ο τολμηρότερος από τους μαθητές του τον είχε αρνηθεί μετά βλασφημίας. Στην καλύτερη περίπτωση θα μπορούσαν οι αμαθείς, πτωχοί και χωρίς ελπίδα μαθητές του να ιδρύσουν μια παρασυναγωγή στην Γαλιλαία.
    Ποιά δύναμη τους έδωσε τη δυνατότητα να υποτάξουν πνευματικά τον κόσμο ; Mιά μόνο δυνατή απάντηση υπάρχει. Η ανάσταση του Χριστού.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.