Σουδάν: Στα πόδια δύο Έλληνες τραυματισμένοι που χτυπήθηκαν από ρουκέτα – Εγκλωβισμένοι πιστοί στην Μητρόπολη



 

Δύο Έλληνες είναι μεταξύ των εκατοντάδων τραυματιών από την απόπειρα πραξικοπήματος στο Σουδάν.

Σύμφωνα πληροφορίες του υπ. Εξωτερικών οι δύο Έλληνες έχουν τραυματιστεί από ρουκέτα σε εκκλησία στο Χαρτούμ, την πρωτεύουσα του Σουδάν, όπου έχει μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν τραυματιστεί στα πόδια και δεν κινδυνεύει η ζωή τους. Η πληροφόρηση από εκεί είναι δύσκολη, μιας και η Ελλάδα δεν έχει πρεσβεία στο Σουδάν.

Ο Μητροπολίτης Νουβίας ανέφερε πως άνθρωποι οι οποίοι είχαν πάει στην Μητρόπολη, στο κέντρο του Χαρτούμ, έχουν εγκλωβιστεί εκεί και έχουν παραμείνει. Είναι Έλληνες, Ρώσοι, Αιθίοπες και Σουδανοί.

Όπως καταγγέλλει δεν υπήρχε καμία ενημέρωση στον κόσμο προκειμένου να είναι προσεκτικοί. Σχετικά με τους Έλληνες τραυματίες, ο Μητροπολίτης αναφέρει πως ο ένας έχει τραυματιστεί και στο μάτι και στην κοιλιά. Οι ηλικίες τους είναι 55 και 42 χρονών.

Οι συγκεκριμένοι έφυγαν από την εκκλησία και πηγαίνοντας σπίτι τους χτυπήθηκαν από ρουκέτα. Επίσης ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχέδιο για επαναπατρισμό στην Ελλάδα. Υπολογίζει πως γύρω στους 25 Έλληνες βρίσκονται στο Σουδάν.

thestival.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.