Σύλλογος Φίλων Μουσικής «Βελβεντινές Φωνές»: Η χορωδία μας έψαλε τα Εγκώμια της Μ.Παρασκευής



 

Τη Μεγάλη Παρασκευή οι  καμπάνες των εκκλησιών όλη τη μέρα χτυπούσαν πένθιμα πιστοποιώντας το δράμα της Σταύρωσης του Χριστού.

Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής η κεντρική μας εκκλησία γέμισε ασφυκτικά απ’ τους πιστούς για την Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου. Οι Βελβεντινοί, όπως παλιά έτσι και σήμερα, διακρίνονται για το βαθύ θρησκευτικό συναίσθημα. Παραβρέθηκαν στην κεντρική μας εκκλησία για να παρακολουθήσουν ένα από τα πιο μεγάλα γεγονότα της Χριστιανοσύνης.

Εκεί, πάνω στο γυναικωνίτη, μετά από τρία χρόνια απουσίας απ’ αυτήν την κορυφαία βραδιά λόγω πανδημίας, πήρε πάλι τη θέση της η καλά οργανωμένη και δουλεμένη χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής «Βελβεντινές Φωνές». Έψαλε τα Εγκώμια κάτω απ’ την καθοδήγηση της μαέστρου μας κας Παπά Αλεξάνδρας. Οι μελωδικές φωνές των χορωδών ήχησαν καθαρές, με κρατήματα και καλά συντονισμένες, απέδωσαν τα Εγκώμια με εξαιρετικό τρόπο. Απλώθηκαν οι μελωδίες τους και αγκάλιασαν όλους τους χώρους της εκκλησίας. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ συγκινητική και η όλη υμνολογία της βραδιάς, που ενισχύθηκε απ’ τους εκκλησιαστικούς ύμνους των ιερέων και των ψαλτάδων, δημιούργησε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα. Ήταν μια απριλιάτικη βραδιά με δυνατές στιγμές. Μια σημαντική βραδιά που ανέδειξε τον άνθρωπο ελεύθερο, με καλοσύνη και αδελφοσύνη προς το συνάνθρωπό του. Αποτελεί ένα ασφαλές καταφύγιο στο διάβα του χρόνου και μια αστείρευτη πηγή δύναμης κι ελπίδας για τον καθένα μας.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Μουσικής «Βελβεντινές Φωνές» εύχεται στα μέλη, στους φίλους και σ’ όλους τους  συνανθρώπους μας «Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα».

 

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του συλλόγου και η χοράρχης

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.