Σύλλογος Τυφλών Δυτικής Μακεδονίας :Ξεκινούν νέα τμήματα εκμάθησης γραφής Braille στην Κοζάνη.



Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την μορφή σεμιναρίων για την εκμάθηση της μεθόδου γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille, πρόκειται να υλοποιήσει ο Σύλλογος Τυφλών Δυτικής Μακεδονίας στην πόλη της Κοζάνης.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή και θα έχουν διάρκεια 3 ώρες το κάθε ένα. Το πρόγραμμα πρόκειται να ξεκινήσει αρχές Απριλίου.

Με τη λήξη της εκπαίδευσης οι μαθητευόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών(ΚΕΑΤ), το οποίο χορηγεί αποκλειστικά την μοναδική και αναγνωρισμένη πιστοποίηση.

Το κόστος των μαθημάτων ανέρχεται στο ποσό των 260 ευρώ. Οι συμμετέχοντες με ποσοστό αναπηρίας όρασης >80% απαλλάσσονται από το κόστος των διδάκτρων, σε αυτή τη περίπτωση είναι απαραίτητη η προσκόμιση πιστοποιητικού αναπηρίας ΚΕ.Π.Α. ή Α.Σ.Υ.Ε. ή Απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ που να αποδεικνύει την οπτική αναπηρία .

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι τη κάλυψη των τμημάτων . Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6938784328 καθημερινά από τις 15:00μμ – 19:00μμ .

Τα μαθήματα θα διεξαχθούν από πιστοποιημένους εκπαιδευτές.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.