Νέες αυξήσεις «φωτιά» στα ράφια των σούπερ μάρκετ από Δευτέρα



 

Δυσκολότερη αναμένεται να γίνει η κατάσταση στα νοικοκυριά λόγω των τιμών στα τρόφιμα καθώς το επόμενο διάστημα οι προμηθευτές έχουν προαναγγείλει νέες αυξήσεις στο ράφι.
Οι ανατιμήσεις ξεκινούν από τη Δευτέρα φουντώνοντας τη «φωτιά» στα πορτοφόλια των καταναλωτών.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με την Ένωση Καταναλωτών:

Η φέτα δοχείου από 12,5 ευρώ το κιλό ανεβαίνει στα 13,2 ευρώ.
Το απορρυπαντικό (45 μεζούρες) από 11,9 ευρώ στα 13,8 ευρώ.
Οι βρεφικέ ςπάνες (44 τεμάχια) από 15,4 ευρώ στα 17 ευρώ
Οι καταναλωτές αναζητούν τις χαμηλότερες τιμές με έναν στους τέσσερις να προτιμά να αγοράζει προϊόν από το καλάθι του νοικοκυριού, από το αντίστοιχο που είναι εκτός, αναφέρει το Open.
Ωστόσο, οι 8 στους 10 θεωρούν ότι το καλάθι από μόνο του δεν επαρκεί για την συγκράτηση των τιμών.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου είπε σχετικά πως «η κυβέρνηση, προκειμένου να περιορίσει το αποτύπωμα της ακρίβειας στον οικονομικό βίο των νοικοκυριών – ποτέ δεν είπαμε ότι θα εξαφανίσουμε την παγκόσμια ακρίβεια, ότι θα μπορέσουμε να υψώσουμε ένα τείχος που θα εκμηδενίσει και δεν θα διεισδύσει στη χώρα ο παγκόσμιος πληθωρισμός- εφάρμοσε μια σειρά από μέτρα που είχαν ουσιαστική αποτελεσματικότητα στη ζωή των πολιτών.

Τα προϊόντα στο “Καλάθι του Νοικοκυριού” – πάρα πολλά προϊόντα άμεσης ανάγκης – είναι απολύτως προστατευμένα από διακυμάνσεις τιμών για να μπορεί ο κόσμος να ανταποκρίνεται. Πόσοι προσπάθησαν να χλευάσουν το καλάθι, πόσοι προσπάθησαν να υποβιβάσουν αυτή την πρωτοβουλία; Με το “Market Pass” μια τετραμελής οικογένεια με δύο παιδιά μπορεί να έχει 52 ευρώ το μήνα για τις αγορές τους στο σουπερμάρκετ, επιπλέον από όλα τα υπόλοιπα. Σε όλη αυτή τη δυσμενή πραγματικότητα για την ελληνική οικογένεια, η κυβέρνηση δεν έχει κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι σε ένα τεράστιο φαινόμενο που πλήττει την Ευρώπη και όλο τον κόσμο».

Ethnos.gr

 

 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Νέες αυξήσεις «φωτιά» στα ράφια των σούπερ μάρκετ από Δευτέρα

  1. ΕΧΕΤΕ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΟΡΓΙΑΖΕΙ Η ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΤΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΟΥΛΟΚΡΑΤΙΑΣ.
    ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ,ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ,ΜΕΓΑΛΟΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ,ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ.
    ΕΙΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟ ΑΛΕΞΗ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΟΥ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.