Παρουσίαση μυθιστορήματος του Τάσου Φούντογλου ‘Η ανοσία της αγέλης’ στην Κοβεντάρειο βιβλιοθήκη Κοζάνης



 

Την Τετάρτη, 5 Απριλίου 2023, ώρα 18:00 στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης (Δαβάκη 9, Κοζάνη 50132) θα γίνει η επίσημη πρώτη παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του συντοπίτη μας ιατρού Τάσου Φούντογλου με τίτλο «Η ανοσία της αγέλης» από τις εκδόσεις Πνοή.

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσουν οι:

Δημήτριος Σιόλιος, Διοικητής Νοσοκομείου Κοζάνης

Όλγα Πουταχίδου, Ψυχολόγος-Κοινωνιολόγος MSc Παιδοψυχολογίας

Χαράλαμπος Τσεβεκίδης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης

 

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Στυλιανός Φούντογλου, Δημοσιογράφος

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Σ’ εκείνα τα μπαλκονάκια της οδού Ανθέων 6, με τις πράσινες τέντες και τα ακατανόητα σύνορα από λεκιασμένο νάιλον, δυο αγόρια ξεκινούν τις ζωές τους πίσω από πανιά του Καραγκιόζη, κρατώντας φιγούρες από χοντρό χαρτόνι και σούστες στα χέρια τους, και ξεπροβοδίζοντας σπουργίτια με τσακισμένα ποδαράκια και λευκές ταινίες πάνω τους, μη λογαριάζοντας τα σύνορα που μπαίνουν ανάμεσά τους. Όταν τα αγόρια αυτά θα συναντηθούν ξανά ύστερα από χρόνια, η ζωή θα τους έχει βάλει τον έναν στο Σαράι και τον άλλον στην Παράγκα του Καραγκιόζη, και μια πανδημία θα τους κουνάει με τις σούστες της σαν φιγούρες από χοντρό χαρτόνι. Για να έρθει αυτό το ακατανόητο σύνορο της ζωής και να μπει ανάμεσά τους…

Μια ιστορία για παλιές φιλίες που καταλήγουν σε καινούριες έχθρες, για μεγάλες ιδέες που στάζουν δηλητήριο στα μυαλά μικρών ανθρώπων, για κομπάρσους και πρωταγωνιστές σε κατά φαντασίαν ρόλους, μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή σε μια αίθουσα μονάδας εντατικής θεραπείας και να τα γκρεμίσει όλα. Μια ιστορία για τις μεγάλες πλάνες αυτού του μικροκαμωμένου κόσμου όπου πεθαίνουν και γεννιούνται… χάριν της ανοσίας της αγέλης.

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Τάσος Φούντογλου είναι γιατρός, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων, του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών. Ασκεί τη Νεφρολογία μεταξύ Κοζάνης και Ιωαννίνων, ενώ εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με θέμα τα γενετικά νοσήματα του νεφρού. Στον λιγοστό ελεύθερο χρόνο του, καθότι πατέρας δύο παιδιών, απλώς… γράφει. Η πρώτη του συγγραφική απόπειρα ήταν το μυθιστόρημα «Μη ρωτάς αν ζω» με σαφείς βιωματικές αναφορές, και τρία χρόνια μετά, ακολουθεί το μυθιστόρημα «Η ανοσία της αγέλης» από τις εκδόσεις Πνοή.

 

Πληροφορίες έκδοσης:

Συγγραφέας: Τάσος Φούντογλου

Τίτλος: Η ανοσία της αγέλης

Σελίδες: 360

Διαστάσεις: 14Χ21

ISBN: 978-618-5520-56-4

Τιμή: 15 €

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 4/2023

Κωδικός: 23187

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.