Λευτέρης Ιωαννίδης: ‘Όλοι έχουν αντιληφθεί ότι ο κ. Μαλούτας είναι ο πιο κυβερνητικός αυτοδιοικητικός της περιοχής’



 

Ο κ. Λάζαρος Μαλούτας επιλέγει, για μια ακόμα φορά, να βαφτίζει το άσπρο μαύρο παρουσιάζοντας τις κωλοτούμπες του ως «προσαρμογή».
Νομίζω όμως πως όλοι σε αυτόν τον τρόπο διαθέτουμε ή θα πρέπει να διαθέτουμε, στοιχειώδη μνήμη ώστε να θυμόμαστε πόσο συνεπής και σταθερός είναι ο κάθε ένας από εμάς διαχρονικά, σε αυτά που λέει και υπερασπίζεται.
Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι, σε αντίθεση με τον κ. Μαλούτα εγώ δεν υποτιμώ την νοημοσύνη των συμπολιτών μου βαφτίζοντας το ψάρι κρέας!
Καθότι δεν θέλω να αφήνω αναπάντητα ερωτήματα :
1. Για την τηλεθέρμανση αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ο κ. Μαλούτας το 2020 υποστήριζε το Ορυκτό Αέριο ως λύση για την Τ/Θ, το 2021 το Υδρογόνο και το White Dragon (υπάρχει και σχετικό βίντεο του Δήμου), ενώ τώρα τελευταία ανακάλυψε, επιδεικνύοντας είναι η αλήθεια μεγάλη προσαρμοστικότητα, τις ΑΠΕ, δρομολογώντας μετά από 3,5 χρόνια ένα πιλοτικό πρόγραμμα.
2. Βλέπουμε επίσης να αναφέρεται σε έργα (CUT & COVER ΟΣΕ) τα οποία ως αντιπολίτευση είχε επικρίνει και είχε καταψηφίζει τις σχετικές αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο (προγραμματική σύμβαση Δήμου – ΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ).
3. Για το περιβόητο πρόγραμμα ΣΔΙΤ, όπου από κοινού με την κυβέρνηση επέλεξαν να εντάξουν σημαντικά έργα, θα έπρεπε να επιδιωχθεί να χρηματοδοτηθούν από πόρους ευρωπαϊκών προγραμμάτων που αναμένεται να τρέξουν τα επόμενα χρόνια (ΕΣΠΑ, Π.Ε.Π., Π.Δ.ΑΜ, Ταμεία Ανάκαμψης κ.λ.π) και όχι να δεσμευτούν πόροι του Π.Δ.Μ από τα επόμενα χρόνια όπως με ευκολία κάνει η σημερινή κυβέρνηση. Όλοι ξέρουν βέβαια πως η συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης είναι η αντιπαροχή για τις καλές υπηρεσίες του κ. Μαλούτα στην υποστήριξη των κυβερνητικών αποφάσεων για την περιοχή.
4. Θα αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί για τη φυγή της επένδυσης της Egnatia Aviation από το αεροδρόμιο της Κοζάνης, καταδικάζοντας το στην πλήρη απαξίωση;
5. Οφείλει ο κ. Μαλούτας να απαντήσει στους Κοζανίτες, γιατί εγκατέλειψε στην τύχη του το έργο της ανάπλασης του ΟΣΕ και της ανάπλασης των οδών Αριστοτέλους και Ολύμπου που θα άλλαζαν την εικόνα και την ποιότητα ζωής στην πόλη, γιατί παρουσιάζει τεράστια καθυστέρηση το OPEN MALL, γιατί δεν ασχολήθηκε σοβαρά με την διεκδίκηση του στρατοπέδου Μακεδονομάχων, γιατί δεν έχει ακόμα λειτουργήσει το κολυμβητήριο μετά από 3,5 χρόνια διοίκησης. Τι έχει πράξει, εκτός από το να περιμένει να ευδοκιμήσει ένας διαγωνισμός, για τον Ξενία και αν έχει επεξεργαστεί μια εναλλακτική έστω πρόταση, για τα αδέσποτα σκυλιά που δεν μαζεύτηκαν ποτέ και για μια σειρά πολλών ακόμα θεμάτων.
6. Σχετικά με τα μισθώματα δημοτικών ακινήτων, θα πρότεινα να αξιολογήσουμε την συνολική κατάσταση των μισθωμάτων όπως την παραλάβαμε το 2014 και όπως την παραδώσαμε το 2019. Πιστεύω πως θα έχει πραγματικά ενδιαφέρον!
Αν και η τακτική διάχυσης των ευθυνών, μετά από 3,5 χρόνια θητείας του κ. Μαλούτα, είναι επι της ουσίας παραδοχή ενοχής.
7. Για τα μισθώματα του ΔΑΚ ειδικότερα, θα πρέπει αν πούμε πως η ανοχή δόθηκε, εξαιτίας του γεγονότος ότι η εργασίας στον αύλειο χώρο του ΔΑΚ κράτησαν πέραν του αναμενομένου, με αποφάσεις του Δ.Σ.
Αν ο κ. Μαλούτας θέλει να συγκρίνουμε το ύψος των χρηματοδοτήσεων που ο κάθε ένας από εμάς έφερε στην περιοχή, όλοι αναγνωρίζουν, εκτός αποκλειστικά από τον ίδιο, ότι τα έσοδα από τις δημοπρασίες CO2 είναι αποτέλεσμα τις πρωτοβουλία του Δήμου Κοζάνης από το 2016. Τα έσοδα αυτά μέχρι τώρα ξεπερνάν τα 100εκκ. για την περιοχή και μπορεί να ξεπεράσουν τα 500εκκ μέχρι το τέλος της δεκαετίας.
Το λεγόμενο Εθνικό Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης.
Όλοι τέλος έχουν αντιληφθεί ότι ο κ. Μαλούτας είναι ο πιο κυβερνητικός αυτοδιοικητικός της περιοχής, αποδεχόμενος όλες τις κυβερνητικές αποφάσεις για την περιοχή (Ακρινή, Ποντοκώμη, Σύστημα Διακυβέρνησης Δίκαιης Μετάβασης, Αξιοποίησης απαλλοτριωμένων εκτάσεων κ.λ.π.)εγκαταλείποντας το, πάλαι ποτέ, αφήγημα για τον διεκδικητικό ρόλο της αυτοδιοίκησης και λειτουργώντας εν τέλει εις βάρος της περιοχής, προσδοκώντας προφανώς έμμεση στήριξη στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές.
Ακόμα όμως περιμένουμε ένα σχόλιο από τον κ. Δήμαρχο για το γεγονός ότι, τόσο αυτός, όσο και συνεργάτες του στην Δημοτική Αρχή του Δήμου Κοζάνης, πιαστήκαν με τη γίδα στην πλάτη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.