Καλλιόπη Βέττα: Η κυβέρνηση εξοφλεί γραμμάτια επαναφέροντας τους εργολάβους στα Νοσοκομεία – Συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας



 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα επισκέφθηκε το Γ.Ν. Κοζάνης όπου συναντήθηκε με μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας και, συγκεκριμένα, με τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Κουκουβίκη, την Γραμματέα κ. Σωτηρία Τσαλουκίδου, τον Ταμία κ. Δημήτρη Ντέντη, καθώς και με έτερα μέλη του Δ.Σ. και εργαζόμενους.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για την επικείμενη λήξη των συμβάσεων ορισμένου χρόνου για 38 εργαζόμενους στην καθαριότητα,  τη φύλαξη και τη σίτιση και την έλευση εργολάβων στους συγκεκριμένους τομείς.

Αναφέρθηκε ότι, ήδη, με πρόσφατη προκήρυξη έχει δρομολογηθεί η απομάκρυνση 17 καθαριστριών έως τα μέσα Απριλίου ενώ μέχρι το τέλος Ιουνίου θα αποχωρήσουν όλοι οι εργαζόμενοι, που προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Επισημάνθηκε ότι η επαναφορά των εργολάβων θα επιφέρει χειροτέρευση των εργασιακών συνθηκών και των απολαβών, ενώ, όπως έχει δείξει η πρόσφατη ιστορία, είναι απίθανη η βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Επιπλέον, τονίστηκε ότι οι οικονομικοί όροι για το Δημόσιο είναι επαχθέστεροι αν αναλογιστεί κανείς, για παράδειγμα, ότι η οικονομική προσφορά από τον ιδιώτη για τις υπηρεσίες παροχής καθαριότητας ανέρχεται στις 323.253,12 ευρώ, την ώρα που η συγκεκριμένη υπηρεσία, με τους υφιστάμενους εργαζόμενους, κοστίζει πολύ λιγότερα στον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου.

Τέλος, όπως αναφέρθηκε, στις επαφές με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην επαναφορά των ιδιωτών.

Η κ. Βέττα τόνισε ότι η επαναφορά των εργολάβων στο Ε.Σ.Υ. συνιστά μια ακατανόητη επιλογή δεδομένων των οικονομικών, εργασιακών και ποιοτικών συνθηκών που θα προκύψουν. Η μόνη εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι ότι η κυβέρνηση εξοφλεί γραμμάτια και θωρακίζει τις πελατειακές της σχέσεις.

Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. προχώρησε στην πρόσληψη εργαζομένων μέσω ΑΣΕΠ, δίνοντας στους επιτυχόντες το δικαίωμα σε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ικανοποιητικούς μισθούς.

Ταυτόχρονα, εξασφαλίστηκαν καλύτερες συνθήκες για τους ασθενείς και τους συνοδούς τους, ενώ εξοικονομήθηκαν χρήματα από τον προϋπολογισμό με αποτέλεσμα, η μεγάλη πλειοψηφία των νοσοκομείων -χάρη και σε άλλες παρεμβάσεις- να γίνουν πλεονασματικά.

Η Βουλευτής δεσμεύτηκε ότι θα συναντήσει άμεσα τον Διοικητή του Νοσοκομείου, ενώ παράλληλα, θα ζητήσει τα απολογιστικά στοιχεία δαπάνης των ΣΟΧ ώστε να γίνει σύγκριση με το επερχόμενο καθεστώς.

Τέλος, ανέφερε ότι θα καταθέσει ξανά κοινοβουλευτική ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα – έπειτα από την αντίστοιχη με υπ.αριθμ.πρωτ. 1549/29.11.21- ελπίζοντας, έστω και με ελάχιστες πιθανότητες, ότι στις τελευταίες μέρες της κυβέρνησης της Ν.Δ. θα υπάρξει αναδίπλωση και θα πρυτανεύσει η λογική, για το καλό του δημοσίου συμφέροντος.

Με εκτίμηση,
Γραφείο Βουλευτή

Καλλιόπη Βέττα
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΠΕ Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.