Σε νέα διεύθυνση μεταφέρθηκαν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Εορδαίας



 

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Εορδαίας ανακοινώνει ότι το Κέντρο Κοινότητας και το Γραφείο Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου λειτουργούν σε νέο, αναβαθμισμένο χώρο, επί της οδού Ελευθερίας 59 και Ι. Δραγούμη γωνία.

Το Κέντρο Κοινότητας πλέον διαθέτει τέσσερα γραφεία πλήρως εξοπλισμένα, αίθουσα ατομικών συνεντεύξεων και συμβουλευτικών δράσεων, χώρους υγιεινής για την εξυπηρέτηση του προσωπικού και του κοινού, ενώ διασφαλίζεται η προσβασιμότητα και η εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε όλους τους χώρους.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Εορδαίας εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 και αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία του κάθε Δήμου. Στελεχώνεται από δύο Κοινωνικούς Λειτουργούς, μία Ψυχολόγο και μια υπεύθυνη Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης.

Ωράριο Λειτουργίας 07:00 – 15:00

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2463053175  /  2463021092

Στην ίδια διεύθυνση (σε διπλανό χώρο) μεταφέρθηκε και λειτουργεί πλέον, όπως προαναφέρθηκε, και το Γραφείο Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Εορδαίας, αρμοδιότητες του οποίου είναι οι κάτωθι:

  1. Έλεγχος Φιλανθρωπικών Σωματείων.
  2. Χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών.
  3. Χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Ιδιωτικών Ωδείων.
  4. Εκπαίδευση ενηλίκων σε διάφορα θέματα μέσω προγραμμάτων στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης.
  5. Διανομή ΤΕΒΑ.
  6. Παροχή ειδών διατροφής και ατομικής υγιεινής σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες του Δήμου.
  7. Χορήγηση επιδομάτων θέρμανσης.
  8. Συλλογή και οργάνωση ειδών ανάγκης σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.
  9. Χορήγηση οικονομικής βοήθειας σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2463082478  /  24630 20988

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.