Η οργή στη Γαλλία εξακολουθεί να συνεχίζει: Πάνω από 3 εκατ. διαδηλωτές στους δρόμους για το συνταξιοδοτικό (φωτογραφίες)



 

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι διαδηλώσεις και οι απεργίες στη Γαλλία ενάντια στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, που αυξάνει το όριο συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη.

Χτες, Πέμπτη (23/3), κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης απεργίας σημειώθηκαν διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας ενώ τα συνδικάτα απηύθυναν νέο απεργιακό κάλεσμα για την Τρίτη 28 Μαρτίου.

Φωτιά στο δημαρχείο του Μπορντό
Στο Μπορντό σημειώθηκε μαζική διαδήλωση από εργαζόμενους, φοιτητές και ανθρώπους κάθε ηλικίας, χτες Πέμπτη (23/3), ενώ το βράδυ η πύλη του δημαρχείου της πόλης τυλίχτηκε στις φλόγες, με τα πλάνα από τη φωτιά να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Σύμφωνα με το BBC, η φωτιά ξέσπασε στην μπροστινή πύλη εισόδου, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί μέχρι στιγμής το ποιος ήταν ο υπαίτιος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις έθεσαν γρήγορα τη φωτιά υπό έλεγχο.

Τρία εκατομμύρια στους δρόμους
Συνολικά 3,5 εκατομμύρια διαδηλωτές πλημμύρισαν τους δρόμους της Γαλλίας την Πέμπτη (23/3), σύμφωνα με την εκτίμηση του συνδικάτου CGT ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για περισσότερο από 1 εκατομμύριο διαδηλωτές, εκ των οποίων οι 119.000 στο Παρίσι. Το συνδικάτο CGT εκτίμησε ότι στο Παρίσι πάνω από 800.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σημειώνεται ότι στο Παρίσι ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και της Αστυνομίας, αλλά “σε γενικές γραμμές ήταν μια μαζική ειρηνική διαδήλωση”, σύμφωνα και με το BBC.

Το πρακτορείο ειδήσεων AP μετέδωσε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και δέχθηκαν ρίψεις αντικειμένων και πυροτεχνημάτων, ενώ συνελήφθησαν 33 άτομα. Συνολικά, στη χώρα σημειώθηκαν 80 συλλήψεις διαδηλωτών.

δείτε εδώ 

News247

 

 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Η οργή στη Γαλλία εξακολουθεί να συνεχίζει: Πάνω από 3 εκατ. διαδηλωτές στους δρόμους για το συνταξιοδοτικό (φωτογραφίες)

  1. Δημητρακη;στη Γαλλία κομμουνιστέ δυνατέ,στην Ελλάδα
    κομμουνιστέ 5 τοις εκατέ και αραχτέ και ξυσέ,πολύ ξυσέ.
    Στη Γαλλια σύνταξη στα εξηντατεσσαρέ,Ελλάδα στα εξηνταεπτέ
    στη Γαλλία οι κομμουνιστέ αγωνίζονται με ψυχέ,εδώ με πορδέ.
    Γαλλικά ξέρεις,δε θα σε κάνω και μετάφραση των παραπάνω.
    Αν την εντολή την πάρει ο Τσιπρας και σε πει να συνεργαστειτε;
    Θα σε δώσει και το υπουργείο εργασίας,τι λες;
    Να τρέχεις στα εργοστάσια και να κόβεις παράβολα για αυξήσεις μισθών όλων
    των προλετάριων, τι λες;
    Σιγά μη σταξει η ουρά….
    5% και πολύ ειναι;
    Μια ζωή στην απέξω.
    Τον μητσοτακη κοιτάζεις, τον Αλέξη βρίζεις!
    Μάθε Δημητράκη που στη Γαλλία είσαι πολύ αγωνιστικέ και στην Ελλάδα ντε πεσμέ( πολυ πεσμενος),πως οι ψηφοφόροι του Συριζα,είχαν παππούδες και γονείς κομμουνιστες.
    Και άλλο ψηφοφόροι προέρχονται απ το Πασοκ κι όχι απ τη νέα δημοκρατια και την άκρα δεξια!
    Καταλαβέ;
    ” ωραία που είναι η λιβαδειέ
    χωρίς καμία αιτιέ”
    Και στα 72 να πάει ο μητσοτακης τις συνταξέ,
    εσύ αράξτε και ξυσε στο 5 τοις εκατέ.
    Μας γέμισε ο μητσοτακέ καλαθέ
    και το κόμμα σου;αραχτέ και πάει για τεσσαρέ%( εκατέ)
    Έξω απ τον χορο;
    Έξω στη Γαλλία πολλα τραγουδιέ
    μέσα στην Ελλάδα,τσιμουδιέ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.