Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Μετάδοση συναυλίας του Χρήστου Λεοντή «Ακάθιστος Ύμνος» & «Καντάτα Ελευθέριας»

 

 

Ιστορική για τα πολιτιστικά μας πράγματα, η συναυλία που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλη του 2013, στην Αίθουσα Τέχνης, σε συνδιοργάνωση του Φιλοπρόοδου Συλλόγου και του Ωδείου Δημήτρη Δημόπουλου με τη συμμετοχή της Χορωδίας Δωματίου Κοζάνης, υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου μας μαέστρου και δημιουργού Χρήστου Λεοντή.

Εμβληματικά τα 2 έργα της συναυλίας, το πρώτο ο «ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ» Ρωμανού του Μελωδού και η «ΚΑΝΤΑΤΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» το δεύτερο σε κείμενα Ρήγα Φεραίου, Διονυσίου Σολωμού και Ιωάννη Μακρυγιάννη.

Παραμονή της εθνικής μας επετείου και λίγες μέρες πριν το άκουσμα του Ακάθιστου Ύμνου στις εκκλησιές μας, μεταδίδεται για άλλη μια φορά την Παρασκευή 24 – 3 – 2023 το βράδυ στις 10.30, από το τηλεοπτικό μας κανάλι «TOP Channel».

Προτείνουμε να παρακολουθήσουμε όλοι την αξέχαστη, για όσους την έζησαν, συναυλία και ας αφεθούμε στην πανδαισία της μουσικής και του χαρισματικού λόγου, που αριστοτεχνικά απαγγέλλεται, για να νοιώσουμε τον πλούτο και το μεγαλείο του νοήματος που εμπεριέχεται καλά φυλαγμένο στα δύο αυτά αξεπέραστα, για αυτό και κλασσικά, έργα.

Το Δ.Σ

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Μετάδοση συναυλίας του Χρήστου Λεοντή «Ακάθιστος Ύμνος» & «Καντάτα Ελευθέριας»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.