Έκκληση για βοήθεια του KOZANILIFE.GR : Η επόμενη μέρα από τη μεγάλη φωτιά στην κτηνοτροφική μονάδα στα Πετρανά -“Θα βοηθήσουμε να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του” δηλώνει όλο το χωριό”



 

 
 
Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR 
 
 
 ”Μεγάλη κινητοποίηση των κατοίκων και της Τοπικής Κοινότητας Πετρανών για την αποκατάσταση”
 
 
 
Δύσκολη είναι η επόμενη ημέρα για τον άτυχο κάτοικο των Πετρανών Κοζάνης που διατηρούσε κτηνοτροφική μονάδα , λίγο έξω από το χωριό και κάηκε ολοσχερώς το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Μαρτίου.
 
Με το πρώτο φως της ημέρας οι εικόνες είναι ιδιαίτερα στενάχωρες, ενώ άμεσα ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες για τον καθαρισμό του σημείου.
Από πλευράς της Τοπικής Κοινότητας Πετρανών και του Προέδρου Σάκη Αθανασίου, αλλά και εθελοντών του χωριού , γίνεται μια υπεράνθρωπη προσπάθεια προκειμένου να αποκατασταθεί η ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστει η κτηνοτροφική μονάδα.
Η συγκεκριμένη κτηνοτροφική μονάδα  ήταν ο μοναδικός  τρόπος με τον οποίο βιοποριζόταν ο άτυχος 60χρονος άντρας και με τον τρόπο αυτό συντηρούσε την εξαμελή οικογένεια του.
 
Αυτή την ώρα, στο σημείο βρίσκεται συνεργείο  του Δήμου Κοζάνης με τρία φορτηγά και έναν φορτωτή, για τον καθορισμό του χώρου.
 
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δήλωσε ότι θα στηρίξει οικονομικά τον άνθρωπο αυτό, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ έχει ξεκίνησε ένας αγώνας προκειμένου να ξαναγεννηθεί κυριολεκτικά από τις στάχτες της η κτηνοτροφική μονάδα.
 
Κάτοικοι του χωριού και εθελοντές, καθώς και η Τοπική Κοινότητα Πετρανών, έχουν ξεκινήσει τις εργασίες αποκατάστασης, ενώ πολύς κόσμος προσφέρθηκε να βοηθήσει είτε είτε με εθελοντική εργασία, είτε χρηματικά, είτε με υλικά.
 
Τις επόμενες ώρες αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της Τοπικής Κοινότητας Πετρανών για έκκληση σε βοήθεια και με αφορμή αυτό, το KOZANILIFE.GR, καλεί οποιονδήποτε μπορεί να βοηθήσει .
 
Σε αντίστοιχες περιπτώσεις που σε μια στιγμή και μόνο μπορεί κανείς να χάσει τα πάντα, μπορεί να βρεθεί ο καθένας
Ας απλώσουμε το χέρι σε ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μας και το έχουν ανάγκη .
 
 
 
 
 
 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.