Σεμινάριο υποκριτικής με τίτλο ‘Λόγος και συναίσθημα’ του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης το Σάββατο 25 Μαρτίου

 

Το τμήμα εργαστηρίων-σεμιναρίων του ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ διοργανώνει σεμινάριο υποκριτικής με τον Σκηνοθέτη και Ηθοποιό Θοδωρή Γκόγκο το Σάββατο 25 Μαρτίου ώρα 15:00 έως 19:00 Κυριακή 26 Μαρτίου ώρα 11:00 έως 15:00

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς αλλά και σε ανθρώπους που θέλουν να ανακαλύψουν τα μυστικά και τους κώδικες του θεάτρου

Ο λόγος και η σκέψη, δύο χαρακτηριστικά του ανθρώπου, που υπερτονίζουν την ιδιαίτερη φύση του σε σχέση με τα υπόλοιπα έμβια όντα. Με την σκέψη μπορεί να ακονίσει την φαντασία του, να πειραματιστεί και να μάθει. Με τον λόγο επικοινωνεί, εκφράζεται, αναπτύσσει λογικά και μη επιχειρήματα. Έρχεται όμως κάτι πιο αρχέγονο και ουσιαστικό να ανατρέψει όλη αυτή την λογική αλληλουχία της σκέψης και του λόγου, ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ.

Το συναίσθημα κινεί τα νήματα, ακόμα και ζωντανεύει τη θεατρική πράξη . Το συναίσθημα βρίσκει πάντα τρόπο να βγει προς τα έξω. Πολλές φορές στις καθημερινές μας συναναστροφές μας τυχαίνει να λέμε κάτι και να αισθανόμαστε κάτι άλλο ανάλογα με τις δοσμένες συνθήκες. Να λέμε ναι και να εννοούμε όχι ή ίσως, ή δεν ξέρω κοκ. Αυτό το όχι, το ίσως ή το δεν ξέρω στο θέατρο το λέμε «ΠΙΣΩ ΚΕΙΜΕΝΟ».

Μεγάλοι δάσκαλοι όπως ο Κάρολος Κουν, ο Πήτερ Μπρουκ, ο Γιόσι Όιντα στηρίζουν όλη τους την διδασκαλία σε αυτό το ταξίδι πίσω από τις λέξεις, στο «ΠΙΣΩ ΚΕΙΜΕΝΟ», όπως το λένε. Πίσω από την σκέψη που εκφράζουμε κρύβεται μια 2η, 3η σκέψη που μας τρώει και είναι η αλήθεια μας. Αυτό ψάχνουμε στο Θέατρο. Ψάχνουμε την αλήθεια μας.

ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Σάββατο 25 Μαρτίου ώρα 15:00 έως 19:00 Κυριακή 26 Μαρτίου ώρα 11:00 έως 15:00

Κόστος σεμιναρίου:10€ το άτομο

Πληροφορίες κρατήσεις: 24610/24062

ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΚΟΓΚΟΣ

Γεννήθηκε στα Γιάννενα όπου και μεγάλωσε. Τελείωσε με άριστα την Ανώτερη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και για δέκα χρόνια συνεργάζεται με το Εθνικό Θέατρο και συμμετέχει σε πλήθος παραστάσεων, καθώς και με θιάσους του ποιοτικού θεάτρου.

Σκηνοθέτης και παραγωγός είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του «Θεάτρου Διαδρομή» και των «Θεατρικών Διαλόγων» . Είναι δε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Politheatro performing arts με σημαντική προσφορά στον πολιτισμό και το θέατρο .

Δάσκαλος υποκριτικής, ορθοφωνίας, στοιχεία σκηνοθεσίας και θεωρητικών του θεάτρου.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.