Έκτακτη σύσκεψη στο ΕΒΕ Κοζάνης για τις εξελίξεις στη γέφυρα Σερβίων- Συνοπτικά οι προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος



 

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε  τη Δευτέρα  20 Μαρτίου 2023 και ώρα 19:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ Βελβεντού  με θέμα τις εξελίξεις του θέματος της γέφυρας των Σερβίων, από τη  Διοίκηση  του Επιμελητηρίου  Κοζάνης  με τους  Πρόεδρους και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των  Εμπορικών Συλλόγων Σερβίων,  Βελβεντού,  Αιανής,  και  Κοζάνης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Βελβεντού κ. Στεργίου Μανόλης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδης Γεώργιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Μακρυγιάννης Μενέλαος.

Συζητήθηκε το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν τον  εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο  της  περιοχής και  διατυπώθηκαν  προτάσεις  και παρεμβάσεις για  την  επίλυση  του  προβλήματος.

Οι προτάσεις που διατυπώθηκαν στην σύσκεψη συνοψίζονται ακολούθως:

  • Αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών ( Αρμοδιότητα Κεντρικής Κυβέρνησης )

 

  • Ρύθμιση και αναστολή ασφαλιστικών εισφορών για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών ( Αρμοδιότητα Κεντρικής Κυβέρνησης )

 

  • Αναστολή διενέργειας πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών ( Αρμοδιότητα Κεντρικής Κυβέρνησης )

 

  • Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ τρέχοντος έτους ( Αρμοδιότητα Κεντρικής Κυβέρνησης )

 

  • Επιδότηση και αναστολή πληρωμής στεγαστικών και επαγγελματικών δανείων ( Αρμοδιότητα Κεντρικής Κυβέρνησης )

 

  • Επιδότηση παγίων δαπανών αξιοποιώντας τους ήδη υφιστάμενους μηχανισμούς ( Αρμοδιότητα Κεντρικής Κυβέρνησης )
  • Επιχορήγηση επιχειρήσεων με στόχο την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών ( ένταξη του συνόλου των ΚΑΔ χωρίς αποκλεισμούς ) αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα του θεσμικού πλαισίου και τη μέχρι σήμερα εμπειρία. ( Αρμοδιότητα Κεντρικής Κυβέρνησης – Περιφερειακή Αρμοδιότητα )
  • Απαλλαγή καταβολής δημοτικών τελών για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών ( Δημοτική Αρμοδιότητα )

 

  • Ενεργοποίηση μέτρων επιδότησης καυσίμων για το σύνολο των κατοίκων και των επιχειρήσεων της περιοχής. Θέσπιση μέτρων στη λογική του μεταφορικού ισοδύναμου των νησιωτικών περιοχών καθώς δημιουργούνται συνθήκες απομόνωσης για τους κατοίκους της περιοχής ( Αρμοδιότητα Κεντρικής Κυβέρνησης )

 

  • Εξασφάλιση – Βελτιστοποίηση της οδικής ασφάλειας των ενναλακτικών διαδρομών με έμφαση στην οδοσήμανση και τη διάνοιξη των νέων διαδρομών          ( Περιφερειακή Αρμοδιότητα )

 

  • Δημιουργία ενός σταθερού μηχανισμού ενημέρωσης πολιτών κι επιχειρήσεων σε τοπικό επίπεδο ( Φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας )

 

  • Εξασφάλιση άδειας γρήγορης πρόσβασης για έκτακτα περιστατικά υγείας  – απόλυτη προτεραιοποίηση για το ΕΚΑΒ ( Περιφερειακή Αρμοδιότητα )

 

  • Ωρίμανση έργων και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες με στόχο την άρση της απομόνωσης της περιοχής ( Φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας )

 

Τέλος  συμφωνήθηκε η συνεχής  επικοινωνία και επικαιροποίηση, μέτρων, ρυθμίσεων και παρεμβάσεων της επόμενης περιόδου με τη συγκρότηση ομάδας εργασίας για την παρακολούθηση όλων των σχετικών ενεργειών

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.