Έκτακτη σύσκεψη δημοτικού συμβουλίου Σερβίων – Ποιες οι προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων από το κλείσιμο της Γέφυρας

 

Την κατάθεση προτάσεων για την επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν από το κλείσιμο της υψηλής Γέφυρας Σερβίων» αποφάσισε χθες Δευτέρα 20.3.2023, σε έκτακτη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων. Ειδικότερα αποφάσισε να διεκδικήσει άμεσες λύσεις για:

– Την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σερβίων με ειδικότητες που λείπουν καθώς και λειτουργία τομέα ΕΚΑΒ στα Σέρβια.
-Την μεταφορά των μαθητών από τα όμορα χωριά ακόμη και με ταξί.

-Την καλύτερη συγκοινωνιακή σύνδεση με Κοζάνη και συντήρηση όλων των δρόμων που βρίσκονται παράλληλα με την λίμνη.

-Τη ρομολόγηση δύο θαλάσσιων ΤΑΞΙ με προτεραιότητα στη μεταφορά μαθητών και Δρομολόγηση δύο ανοικτών πλωτών μέσων για τη μεταφορά γεωργικών μηχανημάτων και ζωοτροφών.

-Τη Δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς εργαζομένων από και προς Κοζάνη.

-Τους ανθρώπους που πλήττονται ανεπανόρθωτα από το κλείσιμο της γέφυρας.
-Την Εγκατάσταση ανταποκριτών όλων των υπηρεσιών στην έδρα του Δήμου.

Επίσης αποφασίστηκε να ζητηθεί η κήρυξη των δήμων Σερβίων και Βελβεντού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους εμπλεκόμενους φορείς (κυρίως στην Περιφέρεια) με σύντομες διαδικασίες να προχωρήσουν άμεσα στην εκτέλεση των απαραίτητων έργων για την δημιουργία του εναλλακτικού δρόμου.

ertnews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.