Οδοντιατρείο Γ. Ν. Κοζάνης “Μαμάτσειο”: Δευτέρα 20 Μαρτίου- Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας



 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας 2023, από το Οδοντιατρείο  του Γ.Ν.Κοζάνης “Μαμάτσειο” , την Δευτέρα 20 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη στοματική υγεία και οδοντιατρική εξέταση σε ΑΜΕΑ. Μία δράση που επαναλαμβάνεται κατόπιν συνεννόησης με τις εκπαιδευτικές δομές ΑΜΕΑ καθόλη τη διάρκεια του έτους.
Επίσης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες εκπαιδευτικού περιεχομένου, σχετικά με τις οδοντοστοματολογικές παθήσεις των συγκεκριμένων ομάδων, τις υγιείς διατροφικές συνήθειες, καθώς και διδασκαλία στοματικής υγιεινής με κλινική επίδειξη και εξέταση ,σε όλες τις δομές εκπαίδευσης ΑΜΕΑ   κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο ,όπως κάθε χρόνο.
Η δράση αυτή υλοποιείται  από  την Συντονίστρια Οδοντίατρο 3ης ΥΠΕ(Δ.Μακεδονίας) Πλιάχα Ολυμπία, την Οδοντίατρο Πρίντζα Δήμητρα, τους  Νοσηλευτές Παυλίδου Μαρία, Κουκουβίκη Δημήτριο και την Επισκέπτρια Υγείας  Καλαμάρα Αθανασία.

Σκοπός της δράσης, με εστίαση τον πληθυσμό των δομών εκπαίδευσης ΑΜΕΑ, είναι:

  • η ενεργοποίηση της αποτελεσματικής αυτοφροντίδας για τη στοματική υγεία.
  • η υιοθέτηση θετικών συνηθειών διατροφής, αναγκαίες προϋποθέσεις για τη βελτίωση της στοματικής υγείας.
  • η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων τους υγιούς στόματος.
  • η προαγωγή ζητημάτων γύρω από τη στοματική υγεία και τη σπουδαιότητα της στοματικής υγιεινής.
  • η κατανόηση διασύνδεσης της στοματικής υγείας με τη γενική υγεία, δεδομένου ότι το στόμα αποτελεί πύλη εισόδου μικροβίων και ιών στον ανθρώπινο οργανισμό.
  • η καλή στοματική υγεία είναι απαραίτητη για τη σωστή ομιλία για την πρόσληψη και απόλαυση της τροφής και για την έκφραση των συναισθημάτων, δίχως πόνο και ενοχλήσεις.

Ο Διοικητής

Δημήτριος Σιόλιος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.