Απεργιακή Συγκέντρωση στην Πτολεμαΐδα – Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης



 

Στις16 Μαρτίου 2023 στις 19.00΄στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας πραγματοποίησε σιωπηρή απεργιακή συγκέντρωση.
Πλήθος εργαζόμενων, συνταξιούχων και πολιτών, παραβρέθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν αγανακτισμένοι για την εγκληματική αδιαφορία του κράτους και για τα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 57 συνάνθρωποί μας, κυρίως νέα παιδιά! Παραλήψεις, αδιαφορία και ανικανότητα των εκάστοτε  υπευθύνων επί σειρά ετών, οδήγησαν στο να μην εγκατασταθεί το ηλεκτρονικό σύστημα τηλεδιοίκησης, απαραίτητο για την ασφαλή κίνηση των τρένων. Ένα απλό σύστημα που δεν λείπει από καμία Ευρωπαϊκή χώρα.
Τα σχετικά κονδύλια για την χρηματοδότηση της τηλεδιοίκησης διατέθηκαν από την πρώτη στιγμή, τόσο από εθνικά όσο και από Ευρωπαϊκά κονδύλια. Κυβερνήσεις και αρμόδιοι υπουργοί «υπέκυπταν» στις πιέσεις των εργολάβων, με συνέπεια τις συνεχείς ακυρώσεις διαγωνισμών και νέες αναθέσεις, αναβάλλοντας πέραν της δεκαετίας, την εν λόγω απαραίτητη εγκατάσταση.
Οι πιέσεις της «αλησμόνητης» ΤΡΟΙΚΑΣ σε συνδυασμό με τα υπέρογκα χρέη του ΟΣΕ οδήγησαν τις κυβερνήσεις, στην δραστική μείωση του προσωπικού (εθελούσιες εξόδους, μετατάξεις, συνταξιοδοτήσεις), με αποτέλεσμα από 1600 που απέμειναν το 2013 να μείνουν 1400 το 2014 να μειωθούν σε 1137 το 2019 και στο τέλος του έτους 2021 το μόνιμο και υπέργηρο προσωπικό του ΟΣΕ να είναι μόνο 835 εργαζόμενοι, μαζί με λίγους εκτάκτους. Ένα συνεχές και μη ανακοπτόμενο πλιάτσικο των περιουσιακών στοιχείων του Οργανισμού (κυρίως χαλκού) από τους «γνωστούς-αγνώστους» επιβάρυνε ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΣΙΩΠΗΡΗ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΗΤΑΝ ΣΤΕΝΤΟΡΙΑ- ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΗ!
-Να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί αίτιοι του δυστυχήματος
-Να εξασφαλισθεί επιτέλους η ασφάλεια στο επιβατικό κοινό και στους εργαζόμενους
-Να πληρωθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις (σύμφωνα με τις προτάσεις των Σωματείων 2.200) με εξειδικευμένο προσωπικό, με τακτική μετεκπαίδευση, σύμφωνα με τις νέες ανάγκες.
-Να τελειώνουμε για πάντα με τις εγκληματικές πολιτικές και να μην ξανακάνουμε θυσία καμιά ανθρώπινη ζωή, στο βωμό της απληστίας του μεγάλου κέρδους
Ω Σ Ε Δ Ω Κ Α Ι Μ Η Π Α Ρ Ε Κ Ε Ι !!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.