Διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση με τους μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας



 

Διαδικτυακή συνάντηση της διαχειριστικής ομάδας του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας –  Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας με τους μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ενημερωτικής συνάντησης, ο Επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, Δρ.  Κωνσταντίνος Στεργίου αφού καλωσόρισε τους μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, παρουσίασε τον ρόλο, τις επιδιώξεις και το έργο του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας. Αναφέρθηκε ακόμη στις ευκαιρίες ενημέρωσης, κινητικότητας, εθελοντισμού, κατάρτισης και απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για νέους/νέες στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο που προσφέρει ο φορέας μας, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ και του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης. Στη συνέχεια, η συνεργάτης του Κέντρου, Ελένη Κωνσταντίνου, έκανε μία σύντομη παρουσίαση σχετικά με την ιστορία ίδρυσης της ΕΕ, πώς και για ποιους λόγους δημιουργήθηκε, τα θεσμικά της όργανα, τι γιορτάζουμε την Ημέρα της Ευρώπης αλλά και πώς επωφελούμαστε στην καθημερινότητά μας ως Ευρωπαίοι πολίτες.

Έπειτα ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος με τους/τις μαθητές/τριες, όπου όλοι οι συμμετέχοντες/ουσες είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματα και προβληματισμούς τους. Η πολύ ουσιαστική και ενδιαφέρουσα συνάντησή μας αποτελεί την αρχή για μία συνεργασία και ανάληψη από κοινού δράσεων και συνεργειών στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής ταυτότητας των μαθητών/τριών και της αναβάθμισης των γνώσεών τους γύρω από τις αξίες της πολιτική δημοκρατίας στην Ευρώπη, καθώς το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας συμμετέχει στο πρόγραμμα “Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”. Ευχαριστούμε θερμά για την άψογη συνεργασία τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς αλλά και τους μαθητές και μαθήτριες για το ενδιαφέρον και ζήλο που επέδειξαν.

Οι Νέοι Μπροστά!

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.