Έντονη ανησυχία του δημάρχου Βελβεντού Μανώλη Στεργίου μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας στη γέφυρα – ‘Οι εναλλακτικές διαδρομές δεν είναι αυτές που θα έπρεπε να είναι για κάθε ενδεχόμενο’

 

Δήμαρχος Βελβεντού: «Σε ένα δίμηνο από τώρα θα ξεκινήσει η συγκομιδή. Πως θα πάνε τα προϊόντα στη βόρεια Ελλάδα και στο εξωτερικό»

«Σε ένα δίμηνο από τώρα θα ξεκινήσει η συγκομιδή. Πως θα πάνε τα προϊόντα στη βόρεια Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι τεράστιο θέμα» αναρωτιέται ο δήμαρχος Βελεβντού Μανώλης Στεργίου στο ethnos.gr και συνεχίζει: «Και οι δύο δρόμοι είναι ανέτοιμοι να υποδεχτούν τόσο μεγάλο όγκο οχημάτων και χρειάζονται άμεση βελτίωση. Οι εναλλακτικές διαδρομές δεν είναι αυτές που θα έπρεπε να είναι για κάθε ενδεχόμενο. Έπρεπε να είναι εδώ και χρόνια συντηρημένοι αυτοί οι παράλληλοι δρόμοι. Είναι ασυντήρητοι και αυτό οφείλεται στην ανετοιμότητα της Περιφέρειας  να προετοιμάσει τις εναλλακτικές διαδρομές τα τελευταία τρία χρόνια. Χθες κατέθεσα μια σειρά από έγγραφα με τα οποία ζητούσα και ξαναζητούσα από την Περιφέρεια να γίνει η συντήρηση του δρόμου Πολυφύτου προκειμένου να τον έχουμε έτοιμο σε περίπτωση που είτε κάποιος φοβόταν να περάσει από αυτήν είτε σε περίπτωση που αυτή έκλεινε-όπως τώρα- και ήθελε να φτάσει στην έδρα του νομού. Τουλάχιστον 10 φορές το έχω ζητήσει εγγράφως  χωρίς να υπολογίζω τις προφορικές οχλήσεις».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο παραμένει άγνωστο αν η γέφυρα του Ρυμνίου η οποία και θα δεχτεί από σήμερα τον μεγαλύτερο όγκο οχημάτων μπορεί να δεχτεί αυτόν τον κυκλοφοριακό φόρτο. «Προφανώς και αυτή η γέφυρα θα πρέπει να ελεγχθεί για τις αντοχές της και για το φόρτο που μπορεί να δεχτεί. Δεν υπάρχει κάτι αυτή την στιγμή. Αν όμως η ένταση της κυκλοφορίας αυξηθεί προφανώς και υπάρχει θέμα».

«Κάθε φορά που βρέχει κατεβαίνουν καινούργια φερτά υλικά και κλείνουν το δρόμο»                                                                                                                                                                             Την ίδια ώρα ο δρόμος Πολυφύτου-η επόμενη εναλλακτική διαδρομή- υπέστη ζημιές μετά από μία θεομηνία του 2020 και τα ρέματα κατέβασαν εκατοντάδες τόνους φερτών υλικών με αποτέλεσμα να κλείσουν τα περάσματα. Έκτοτε ο δήμος Βελβεντού ζήτησε να γίνει καθαρισμός ρεμάτων, ο οποίος όμως δεν έγινε σύμφωνα με τον δήμαρχο. «Ζητήσαμε να τον κάνουμε εμείς ως δήμος αλλά δεν μας επιτρεπόταν γιατί η αρμοδιότητα των ρεμάτων ανήκουν στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας. Πήραμε πρωτοβουλία στα όρια της νομιμότητας και κάναμε ανοίγματα για να περνούν τα οχήματα των εργαζομένων αλλά κάθε φορά που βρέχει κατεβαίνουν καινούργια φερτά υλικά και κλείνουν το δρόμο. Χρησιμοποιούμε σκαπτικά μηχανήματα για να ανοίξουμε τα περάσματα για τους εργαζόμενους, τους κτηνοτρόφους και τους κατοίκους του Βελβεντού».

Αναστατωμένοι οι κάτοικοι
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βελβεντού οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι και ανήσυχοι. «Μετά από δύο χρόνια πανδημίας με τον εγκλεισμό και όλους τους περιορισμούς που είχαμε πάμε να ανοίξουμε λίγο και μας έρχεται καινούργιο βάσανο». Σημειώνεται ότι ειδικά το Βελβεντό δεν έχει διέξοδο ούτε προς την Πιερία γιατί εδώ και πάρα πολλά χρόνια εκκρεμεί η κατασκευή 4,5 χιλιομέτρων χωματόδρομου. «Δεν έχει ασφαλτοστρωθεί για να μπορούμε να πάμε στην Κατερίνη. Το Βελβεντό είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις θεομηνίες του Σεπτεμβρίου. Εδώ χρειαζόμαστε γενναίες πολιτικές αποφάσεις που να χουν και ένα αντίκρισμα στη πράξη και στην καθημερινότητά μας».

απόσπασμα από το  ρεπορτάζ ethnos.gr

6 σχόλια στο άρθρο “Έντονη ανησυχία του δημάρχου Βελβεντού Μανώλη Στεργίου μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας στη γέφυρα – ‘Οι εναλλακτικές διαδρομές δεν είναι αυτές που θα έπρεπε να είναι για κάθε ενδεχόμενο’

 1. Μανώλη σέβομαι τις απόψεις σου αλλά είναι η ώρα της σωφροσύνης και τής νηφαλιότητας.
  Βεβαίως η πολιτεία πρέπει να ενσκήψει στην επερχόμενη απομόνωση με όλες τις συνέπειες που επέρχονται.
  Τα φρούτα θα πάνε μέσω Λαρίσης, ας μήν κινδυνολογουμε.
  Οι Δήμοι κάντε προτάσεις ΤΩΡΑ ΘΈΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ και όλοι είμαστε μαζί σας.
  Νίκος Βουχαρας.

 2. Μανώλη τόσα χρόνια τη έκανες για τους εναλλακτικους δρόμους του βελβεντου προς έξοδο?? τίποτε το μόνο που έκανες την προσωπική σου διαφήμιση και τίποτε άλλο το μόνο που κάνατε εσύ και μερικοί ομοειδή σου τώρα να λέτε τόσα χρόνια δεν έγινε τίποτε εσύ δεν είσαι στα κοινά??

 3. Εάν δεν γινόταν το έγκλημα στα Τέμπη ούτε εδώ θα γινόταν κάτι,άλλωστε από το 2020 το ήξεραν και με την πανδημία θα ήταν ευκαιρία να γίνει η γέφυρα.Πέρασε χρόνος χωρίς τίποτα με τα φανάρια είχαν ξεμπερδέψει.Καταδικασαν μια ολόκληρη περιοχή συνχαρητήρια…

 4. Πόσα θες να μας τρελάνεις.? Μια ματιά στη διαύγεια δείχνει πόσα έργα σου έχουν εγκρίνει. Και πόσα έκανες με απευθείας αναθέσεις. Θες να μας πεις εσύ ζητούσες δρόμους αλλά δεν σου κάνανε? Ανάλογα τι προτεραιότητα έβαζες. Και από ότι φαίνεται κοιτούσες αυτά που σου δείνανε ψήφους και ευρουλακια στο τσέπη σου. Τόσα χρόνια στα κοινά ξέρεις καλά να κρύβεσαι πίσω από λεξεις

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.