Πλεύρης: «Ντρέπομαι τους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους στα Τέμπη»



 

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, περιέγραψε τις στιγμές που βίωσε όταν βρέθηκε στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας όπου είχαν μεταφερθεί οι τραυματίες και οι σοροί των θυμάτων από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη δηλώνοντας πως αισθάνθηκε ντροπή απέναντι στους γονείς των θυμάτων.

«Προφανώς δεν κάναμε όσα έπρεπε για να έχει αποτραπεί», δήλωσε αρχικά στο Star. , ενώ μιλώντας για τις πρώτες ώρες και τη διαχείριση της κρίσης στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, τα οποία τέθηκαν σε έκτακτη εφημερία για να εξυπηρετήσουν τους δεκάδες τραυματίες, ανέφερε πως βρέθηκε ο ίδιος από την αρχή σε κάτι που έμοιαζε με «εμπόλεμη ζώνη», όπως είπε. «Στις 3.30 – 4.00 που έφτασα στο Νοσοκομείο, ήταν ώρα που πλέον δεν έβγαιναν ζωντανοί από το τρένο. Μετά στο Πανεπιστημιακό πήραμε την απόφαση με την ιατροδικαστή να πηγαίνουν σε ένα σημείο οι σοροί, και είχαμε τη λίστα των ασθενών και τη δείχναμε στους συγγενείς κι αν δεν έβλεπαν το όνομα του δικού τους στη λίστα των ασθενών, τους οδηγούσαμε στο αμφιθέατρο όπου εκεί οι ψυχολόγοι τους εξηγούσαν ότι πλέον όσοι έρχονται από το τρένο δεν είναι πλέον τραυματίες, αλλά νεκροί», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι νεκροί ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση και δεν μπορούσαν να αναγνωριστούν.

«Ήταν από τις πιο δύσκολες στιγμές να αντικρίζεις γονείς να ψάχνουν τα παιδιά τους με την ελπίδα να είναι ζωντανά. Ένα άλλο δύσκολο κομμάτι ήταν να εξηγείς στους ανθρώπους ότι οι σοροί δεν αναγνωρίζονται και πρέπει να γίνει DNA».
Η εικόνα των γονιών που αναζητούσαν τα παιδιά τους, ξεπερνά τον οποιονδήποτε, είπε ενώ τόνισε πως ακόμη και οι έμπειροι γιατροί και νοσηλευτές «λύγιζαν» στην θέα των απελπισμένων γονιών:

«Εγώ ήμουν στην υποδοχή με τους ψυχολόγους που μιλούσαν στους γονείς.΄Ενιωσα ότι έπρεπε να είναι εκεί και η κορυφή των πολιτικά προϊσταμένων των νοσοκομείων, ώστε αυτοί οι άνθρωποι μέσα στον πόνο τους να μπορούν να πάρουν κάποιες απαντήσεις. Όλοι οι άλλοι μιλάμε θεωρητικά. Και οι ίδιοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που ήταν πολύ έμπειροι έσπαγαν».

«Ένας γονέας να δακρύζει από χαρά γιατί το παιδί του ζει, κι από την άλλη να έχει την αγωνία ότι δεν ξέρει ποια είναι εξέλιξη της υγείας του. Τι να πεις τον γονιό που σου έλεγε ότι έχω χάσει το μοναχοπαίδι μου, ή στον γονιό που σου έλεγε ότι έχω χάσει και τα δυο μου παιδιά, ή στον γονιό που έλεγε «αφήστε με να πάω κάτω να δω το παιδί μου σε όποια κατάσταση και να είναι, εγώ θα αναγνωρίσω το παιδί μου;», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

realnews.gr

5 σχόλια στο άρθρο “Πλεύρης: «Ντρέπομαι τους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους στα Τέμπη»

    1. ΠΛΕΥΡΗΣ : Ο πιστός υπηρέτης του καθεστώτος που φορά την διπλή μάσκα του ιατροφασισμού. Όσο γιά το “Ντρέπομαι τους γονείς” αμφιβάλλω.

  1. Στέλιος Κ,καθηγητης,βολιωτης.

    - Edit

    Απαντήστε

    Καραμανλης στη Βουλή, πριν το έγκλημα των τεμπων” εμείς διασφαλίζουμε την
    ασφάλεια των τρένων κι ολου του σιδηροδρομικου δικτυου”
    Και απευθυνομενος στην μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση ειπε” ντροπη σας,ντροπη σας,ν ανακαλέσετε τώρα”
    ” εμείς διασφαλιζουνε την ασφάλεια των τρενων”
    Αν έλεγες, φθηνε πολιτικε ,πως το σιδηροδρομικο δικτυο είναι θανατηφορο,
    δε θα γινόταν το έγκλημα,κανείς δε θα ταξίδευε με νεκροφόρα τρένα.
    Δεν εκλαψες για τα παιδιά που φύγαν, εκλαψες γιατί έχασες την εξουσία 100 χρονων,εγινες ο τελευταίος κρίκος της εξουσίας 100 χρονων,
    Πλευρη;
    Δεν μπορείς να κοιτάξεις τους γονείς στα μάτια, γιατί δεν ήταν ατύχημα, ήταν έγκλημα.
    Βουλωστε το,όλοι σας,όλοι σας, της κυβέρνησης των αριστων!
    Αν εσείς είστε η κυβέρνηση των αριστων ,πως θα ήταν η κυβέρνηση των χειριστων;
    Και,ψάχνετε τώρα,για να απορισανατολισετε τον κοσμο,για να ξεχαστει η εθνικη τραγωδια,πόσα δυστυχήματα συνέβησαν το 2015.το 2000,το 1940,εδώ μια στάση.. (το 1940 από την 29 οκτωβριου,απο την 5 πρωινή ώρα,2.500 δρομολόγια έγιναν, μεταφέροντας στρατιώτες στα αλβανικά σύνορα και δεν έγινε ένα δυστύχημα), πόσα δυστυχήματα έγιναν το 1922( κανενα) και πόσα δυστυχήματα έγιναν το 1897,στον ελληνικοτουρκικο πόλεμο,τον γνωστό ως ατυχή πόλεμο και ως μαύρο 1897,εδώ 3 δυστυχήματα από βομβαρδισμό βαγονιων απο εχθρικά πυρά.
    Δεν ντρέπεστε, ντρέπονται τα ψέματα κι όχι τα στόματα που είπαν ψεματα.
    Κι εσεις είπατε πολλά,πολλά ψεματα 4 χρονια τωρα,ψεματα που μας οδήγησαν σε εθνικη τραγωδία, χωρίς να έχουμε πόλεμο, όπως το 1897.
    Βουλωστε το ,τα δάκρυα σας ειναι σκέτο νερό,δεν έχουν μέσα σταλες πολιτικής και ανθρώπινης ενσυναισθησης.
    Δεν ντρέπεστε ν αντικρισετε τους γονείς των νεκρων παιδιών,ντρέπεστε ν αντικρισετε την εξουσία που χάσατε, μετά από 100 χρονια.
    Εδώ υπάρχουν νεκρά παιδιά και προσπαθεί η κυβέρνηση του μητσοτακη ,να παραμείνει ο Καραμανλής στα ψηφοδέλτια της,μα τόση Υποκρισία,ντρέπεται και η Ντροπη;
    Όσο πιο πίσω μας πάτε,ψάχνοντας,τόσο πιο πολύ κινδυνεύετε, να πέσετε πάνω στους εαυτούς σας.

  2. Στέλιος Κ,καθηγητης,βολιωτης.

    - Edit

    Απαντήστε

    Και; έχουμε τα βρομοκαναλα πανελλαδικής εμβέλειας,τα οποία από υποκρισια
    και μονον ,ασχολούνται μια ώρα,μια ώρα με την χθεσινή εθνικη τραγωδία και
    23 ώρες,23 ωρες, με το ” πού το πάει η τουρκία;”
    Βρομοκαναλα και δημοσιογραφισκοι- της μιας δραχμής τα γιασεμιά,η Τουρκία ,
    το πάει εκεί που θέλει ή εκεί που δεν το θέλει,θα μας πείτε, ποτέ,μισθαρνα όργανα της επιτελικης τραγωδιας,πού,το πάει η χώρα μας;η Ελλάδα μας;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.