Στεγαστικά δάνεια για νέους: Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση – Εντός Μαρτίου το πρόγραμμα



 

Σύντομα θα ξεκινήσει το πρόγραμμα χορήγησης φθηνών στεγαστικών δανείων σε νέους, για την αγορά πρώτης κατοικίας με κρατική επιχορήγηση. Προς το παρόν δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, ωστόσο αυτό αναμένεται από μέσα σε μέρα από τη ΔΥΠΑ. Η ΔΥΠΑ θα συμμετέχει στον δανεισμό στο υψηλότερο ποσοστό, και η τράπεζα θα καλύπτει ένα μικρό μέρος του δανείου. Για αυτό και θα είναι χαμηλότοκα ή ακόμα και μηδενικά.

Όμως, θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας ότι πρώτα θα κάνετε αίτηση στην τράπεζα της επιλογής σας που θα ελέγξει και την πιστοληπτική σας ικανότητα, και στη συνέχεια η αίτηση θα πάει στη ΔΥΠΑ για να προχωρήσει η διαδικασία. Η τελική έγκριση για την εκταμίευση του δανείου θα δίνεται από την τράπεζα εντός δύο μηνών από την ημερομηνία της αίτησης.

Προϋποθέσεις και κριτήρια
Το πρόγραμμα αφορά νέους από 25 έως 39 ετών, με ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα έως 24.000 ευρώ. Για κάθε τέκνο, το ποσό αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ. Συγκεκριμένους περιορισμούς έχουν και τα υποψήφια προς αγορά σπίτια. Θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 ετών και άνω και έως 150 τετραγωνικά. Δεν θα πρέπει να ανήκουν σε συγγενή τους, αλλά ούτε και οι ωφελούμενοι να διαθέτουν άλλο ακίνητο κατάλληλο για την κατοικία τους. Οι ωφελούμενοι θα είναι 10.000 νέοι ή νέα ζευγάρια 25-39 ετών.

www.alphafreepress.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Στεγαστικά δάνεια για νέους: Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση – Εντός Μαρτίου το πρόγραμμα

  1. Στέλιος Κ,καθηγητης,βολιωτης.

    - Edit

    Απαντήστε

    Τώρα,όλοι οι νέοι θα τρέξουν, να πάρουν δανεια!
    Και τα κοράκια, οι μπαταχτσηδες..θα τρίβουν τα χέρια τους ,για να τα πουλήσουν μια των ημερών σε funds της Ιρλανδίας.
    Στην Ισπανία και Πορτογαλλία φτιάχνουν τεράστια συγκροτήματα για φοιτητές και σπίτια για νέους ανθρώπους με χρηματα κρατικά.
    Εδώ,επιχειρηματίες βλέπουν τράπεζες και τρέχουν, λες και καταπιαν ρετσινολαδο και οι νέοι για θα φτιάξουν οικογένειες ,αύριο το πρωί, θα τρέξουν με την τσιμπλα στο Μάτι για δανειο,εδώ φαλιρισε η σιλικον βαλευ μπανκ(silikon valley bank),ίσως η μεγαλύτερη τράπεζα του κοσμου και θα επιβιώσουν οι τράπεζες της ψωροκωσταινας;
    Θα επιβιώσουν, μόνον,εάν τη δόση που θα δίνουν οι νέοι,την διπλασιάσουν!
    Αν ,η δόση, για τους νεους θα είναι π.χ 200 ευρώ,σε λίγα χρόνια θα γίνει 400 ευρώ.
    Και τα ψυχιατρεία…θα …. φτιάχνουν νέες πτέρυγες…
    Αφηστε τους νέους, να βρουν τον δρόμο τους,μην τους φυλακιζετε με φρόυδες ελπίδες, μην τους φορτώνετε αλλά βάρη,θα βρουν τον δρόμο τους,τον δρομο που θα τους οδηγήσει σ άλλη γης, σ αλλά μέρη,μιας και η μετανάστευση είναι το καλύτερο και άτοκο δάνειο για τα νέα παιδιά στη διαχρονία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.