Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Η έρευνα για τα Τέμπη θα γίνει με διαφάνεια και ταχύτητα



 

Την δέσμευσή του ότι η έρευνα για την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη θα γίνει με διαφάνεια και ταχύτητα τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του, στο Προεδρικό Μέγαρο, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Παράλληλα ο πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην μάχη με καθεστηκύιες  απόψεις τονίζοντας ότι πρέπει «να γίνουμε Ευρώπη παντού και όχι μόνο σε κάποιους τομείς».

«Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι αφενός να διασφαλίσουμε σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση ότι η έρευνα θα γίνει με απόλυτη διαφάνεια και μέγιστη ταχύτητα.», είπε ο πρωθυπουργός με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συμπληρώνει ότι θα πρέπει  «να διασφαλίσουμε ότι ποτέ ξανά δεν θα γίνει τέτοια τραγωδία».

«Κάθε Έλληνας κάθε Ελληνίδα ταυτιζόμαστε με τους συγγενείς των θυμάτων, βλέπουμε στα θύματα τα παιδιά μας, τους φίλους, τους συγγενείς μας. Υπάρχει δικαιολογημένος θυμός για ένα συμβάν που δεν έπρεπε να συμβεί. Αναλαμβάνω την ευθύνη που αναλογεί στην κυβέρνηση στη διάρκεια της θητείας της οποίας έγινε η τραγωδία» είπε ακόμα ο πρωθυπουργός στον διάλογο που είχε με την κυρία Σακελλαροπούλου στη συνάντησή τους που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

«Ο χρόνος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι αφενός να διασφαλίσουμε σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση ότι η έρευνα θα γίνει με απόλυτη διαφάνεια και μέγιστη ταχύτητα. Σε αυτή την προσπάθεια δεν θα διστάσω να αξιοποιήσω κάθε ευρωπαϊκή βοήθεια. Αφετέρου οφείλουμε να κάνουμε άμεσες διορθωτικές κινήσεις για την ασφάλεια των τρένων. Δική μου δέσμευση είναι ότι το σύστημα τηλεδιοίκησης που εκκρεμεί από το 2014 θα ολοκληρωθεί ταχύτατα εντός των επόμενων μηνών» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη «κατέδειξε τις μεγάλες προσκλήσεις για τον εκσυγχρονισμό του κράτους, μια μάχη διαρκείας με καθεστεκυίες αντιλήψεις. Έχουμε αποδείξει ότι αυτές τις μάχες τις κερδίζουμε. Δεν μπορεί να υπάρχουν από τη μια το 112 και από την άλλη να μην μπορούν να συννενοηθούν δύο σταθμάρχες».

«Να γίνουμε Ευρώπη παντού και όχι σε κάποιους τομείς» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «είμαι ταγμένος σε αυτή τη μάχη, ξέρω ότι έχει και πολύ σκληρές στιγμές όπως αυτή, είναι μια μάχη που κινητοποιεί πολλές δυνάμεις στην κοινωνία».

Στόχος της μάχης αυτής, όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός είναι να υπάρξει ένα κράτος «με μεγαλύτερη λογοδοσία, διαφάνεια, αξιολόγηση και για αυτά θα συνεχίσω».

«Η χώρα βιώνει μία τραγωδία, είναι ένα τραύμα συλλογικό ανοιχτό και βαθύ, η κοινωνία πενθεί θυμώνει και χάνει την εμπιστοσύνη της στους θεσμούς» σημείωσε από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όπως είπε «δεν νιώθουμε μόνο την ευθύνη αλλά και την ντροπή, το “ποτέ ξανά”, να ξεριζώσουμε τις παθογένειες. Είναι χρέος απέναντι στην ζωές αυτών που χάθηκαν και απέναντι στον τόπο μας» κατέληξε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

kathimerini.gr

5 σχόλια στο άρθρο “Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Η έρευνα για τα Τέμπη θα γίνει με διαφάνεια και ταχύτητα

  1. Στέλιος Κ,καθηγητης,βολιωτης.

    - Edit

    Απαντήστε

    Με διαφάνεια και ταχύτητα;πολιτικε που ακόμα δεν ξέρεις, τι τραγωδία, πρωτόγνωρη ζει η Ελλάδα,παψε για μια μερα!
    Ένας εργάτης πάει στο εργοστάσιο, να βγάλει το μεροκάματο με κούραση, ένας υπάλληλος πάει στο Σούπερ μάρκετ και δουλεύει απ το ένα πόστο στο αλλο,χωρίς να πάρει ανάσα,ένας δάσκαλος πάει σχολείο, να μάθει τα παιδιά γράμματα,ένας αγοτης στο χωράφι,ένας κτηνοτρόφος στο μαντρι και,και.και
    ένας υπουργός,τι στο καλό κάνει μια εργάσιμη μέρα,τι έργο παραγει;
    τι προσφέρει στο κρατος;
    Και,την ώρα που μιλάει κάποιος στο Βήμα της Βουλής,οι δήθεν υπουργοί,αντί ν ακούνε τον ομιλητή,είναι στο φεις και χασκογελανε ή κάποιο ρουσφέτι στέλνουν σε μήνυμα
    ή θα είναι στα πρωιναδικα,στα ξεκατινιάσματα.
    Ποιος τους ελεγχει; ποιον ελεγχουν;
    Ρωτήστε τα τρένα,τις άμορφες μαζες.
    Στην Ιαπωνία και στην Κίνα, τα τρένα κινούνται με χειρουργική ακριβεια!
    Βρε,αναλγητοι που μας κυβερνατε,τόσα χρήματα σπαταλατε, πάρτε 5 Ιάπωνες και 5 Κινέζους σταθμαρχες και βάλτε τους στα ρημάδια τα ελληνικά σταθμαρχεια και πολλοί θα είναι.
    Σ αυτά τα κράτη υπάρχουν χιλιάδες σιδηροδρομικες γραμμές και ούτε καθυστέρηση δευτερόλεπτου δεν εχουν,εδώ έχουμε τις γραμμές,5- 6 γραμμές του Τρικούπη και είχαμε μετωπική σύγκρουση.
    Κράτος μπ..άχαλο, για να μην πω την άλλη λέξη ,έφερες στην Ελλάδα τα σαπάκια της Ιταλίας που οι Ελβετοί τα ονόμασαν τρένα του θανάτου και εσύ κυβερνήτη,
    ακαταλληλε,μιλάς για διαφανεια; και ταχυτητα;
    Πάψε,να ξεφτιλιζεις τους Έλληνες, διάφανους θα κάνεις εμάς που
    απόμειναμε και θα φύγουμε με ταχύτητα για…
    Κύριε πρωθυπουργακο,να μην ξεχάσω,έγινε δημοσκόπηση και δημοσκόποι που τους ταιζειςνυχθημερον,εδώ και 4 χρόνια..,σε βγάλαν ως τον …πιο κατάλληλο πρωθυπουργακο ,που να ήσουν…και ακατάλληλος.
    Κυρία προεδρινα,όταν αφήνουμε λουλούδια σε μέρη θανάτου, δεν σκουπιζουμε,τα χέρια μας ,δεν είναι τα λουλούδια ακαθαρτα,σκουπιζουμε τα δάκρυα μας, αμ δε…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.