Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη – Τόπος να Ζεις» στη διαμαρτυρία – στάση εργασίας των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΚ

 

Αντιπροσωπεία μελών της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη – Τόπος να Ζεις» παρουσία του επικεφαλής Χάρη Κουζιάκη, παραβρέθηκε σήμερα στη διαμαρτυρία – στάση εργασίας των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΚ, ενάντια στο νομοσχέδιο που προβλέπει την ίδρυση Ρυθμιστικής Αρχής Υδάτων στην οποία περνά ο έλεγχος ύδρευσης και αποχέτευσης όλης της χώρας.

Mε τρία νομοσχέδια στη συσκευασία του ενός, που τέθηκαν σε fast track δημόσια διαβούλευση, η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού, παραβλέποντας τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που διασφαλίζουν τον δημόσιο χαρακτήρα του αλλά και την αποτυχημένη εμπειρία άλλων χωρών που επιχείρησαν κάτι παρόμοιο.

Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη – Τόπος να Ζεις» στηρίζει τόσο τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων όσο και τον δημόσιο έλεγχο του νερού προς όφελος των πολιτών και ζητά την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και την ουσιαστική στήριξη του κοινωφελούς χαρακτήρα των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.